6 κλοπες και μια ληστεια πραγματοποιησαν σε 3 μερες 2 ανδρες στην Καβαλα

Εξιχνιάστηκαν ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Χρυσούπολης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, μία ληστεία και έξι κλοπές, τετελεσμένες και σε απόπειρα, που διαπράχθηκαν το χρονικό διάστημα 20 έως 22-9-2015, στο νομό Καβάλας.
 
Συνελήφθησαν την Τρίτη τις πρώτες πρωινές ώρες, στο Χρυσοχώρι Καβάλας, από τους παραπάνω αστυνομικούς, δύο άνδρες, ηλικίας 21 και 19 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία και κλοπές.
 
Αναλυτικότερα, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, στο Χρυσοχώρι Καβάλας, οι δύο δράστες αφαίρεσαν από αυλή οικίας, δύο μπαταρίες οχημάτων και μία εργαλειοθήκη, ενώ αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, χωρίς όμως να τα καταφέρουν, καθόσον έγιναν αντιληπτοί από τους αστυνομικούς και συνελήφθησαν. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα αφαιρεθέντα αντικείμενα, τα οποία αποδόθηκαν στον δικαιούχο τους.
 
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες, λίγες ώρες νωρίτερα, στο ίδιο χωριό, εισήλθαν στην αυλή ενός άλλου σπιτιού, όπου αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, χωρίς όμως να τα καταφέρουν, αφαιρώντας τελικά από το εσωτερικό του το χρηματικό ποσό των 25 ευρώ.
 
Ακολούθως, διέρρηξαν οικία, στο Χρυσοχώρι και αφαίρεσαν από το εσωτερικό της μια ηλεκτρική συσκευή. Η πράξη τους έγινε αντιληπτή από 43χρονη, την οποία αφού απείλησαν με κατσαβίδι, στη συνέχεια άσκησαν σε βάρος της σωματική βία και τράπηκαν σε φυγή.
 
Από τη συνέχεια της έρευνας προέκυψε επίσης ότι ο 21χρονος, την 20/21-9-2015, αφαίρεσε, από το ίδιο χωριό, ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, με το οποίο ακολούθως μετέβη σε δασική περιοχή της Νέας Καρυάς, όπου αφαίρεσε από εγκαταστάσεις δασικής υπηρεσίας, μεταξύ άλλων, 175 σωλήνες σιδήρου και 6 ηλεκτρονικές – ηλεκτρικές συσκευές. Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν το κλαπέν Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και μια από τις αφαιρεθείσες ηλεκτρικές συσκευές, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους δικαιούχους τους.
 
Σημειώνεται ότι και οι δύο δράστες έχουν απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Χρυσούπολης.

18χρονο χούλιγκαν συνέλαβε η αστυνομία στο ματς της Ξάνθης απέναντι στον Ολυμπιακό

Έκρυβε πάνω του βεγγαλικό και καπνογόνο
 
Συνελήφθη την Τρίτη το απόγευμα, στα Πηγάδια Ξάνθης, από αστυνομικούς οι οποίοι συμμετείχαν στα μέτρα που ελήφθησαν κατά τη διεξαγωγή ποδοσφαιρικού αγώνα, 18χρονος, κατηγορούμενος για παράβαση της νομοθεσίας περί αθλητισμού.
 
Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 18χρονο, διότι σε έλεγχο που πραγματοποίησαν, κατά την είσοδό του στο γήπεδο, εντόπισαν, επιμελώς κρυμμένα στο μπουφάν του, ένα βεγγαλικό και ένα καπνογόνο, τα οποία και κατέσχεσαν.
 
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης. 

33χρονος στη Δράμα καλλιεργούσε ναρκωτικά μέσα στο σπίτι του

Κατασχέθηκαν 1 δενδρύλλιο κάνναβης και πάνω από 2 κιλά ακατέργαστης κάνναβης
 
Συνελήφθησαν την Τρίτη το πρωί, σε χωριό και την πόλη της Δράμας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, δύο άνδρες, ηλικίας 42 και 33 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για τα κατά περίπτωση αδικήματα της καλλιέργειας δενδρυλλίου κάνναβης και κατοχής ναρκωτικών.
 
Ειδικότερα, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν συντονισμένη επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας συνέλαβαν αρχικά τον 42χρονο, διότι εντόπισαν στην οικία του, στη Δράμα, μία νάιλον συσκευασία, που περιείχε 1.300 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.
 
Λίγη ώρα αργότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν και τον 33χρονο, διότι εντόπισαν στην οικία του ένα δενδρύλλιο κάνναβης, ύψους 1,20 μέτρων και δύο νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 830,7 γραμμαρίων.
 
Κατασχέθηκαν ένα δενδρύλλιο κάνναβης και 2.130,7 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας. 

Για κακοποίηση ζώου οδηγήθηκε στον εισαγγελέα 68χρονος σε χωριό της Καβάλας

Χτυπούσε σκύλο με ξύλινη ράβδο
 
Συνελήφθη την Τρίτη το μεσημέρι, σε χωριό της Καβάλας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ελευθερούπολης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, 68χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας των ζώων.
 
Ειδικότερα, μετά από σχετική καταγγελία, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 68χρονο, διότι, ευρισκόμενος στην αυλή της οικίας του, κακοποίησε σκύλο ιδιοκτησίας του, χτυπώντας τον με μία ξύλινη ράβδο.
 
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ελευθερούπολης.
 
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.