585 τονους ζωοτροφων θα διαθεσει η Περιφερεια σε πληγεντες κτηνοτροφους της Ροδοπης

Ν. Τσαλικίδης: «Η ανακούφιση αυτής της δύσκολης κατάστασης είναι μόνο η αρχή»

Ζωοτροφές στους κτηνοτρόφους της περιοχής που υπέστησαν ζημιές από τις πρόσφατες πυρκαγιές στην Ροδόπης θα διαθέσει η Αντιπεριφέρεια Ροδόπης. Το γεγονός έκανε γνωστό ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκος Τσαλικίδης επισημαίνοντας πως «μετά από τις πυρκαγιές που έπληξαν την περιοχή μας, πολλοί κτηνοτρόφοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με ανυπολόγιστες απώλειες. 2500 αιγοπρόβατα και 500 βοειδή υπέστησαν την καταστροφή και βρέθηκαν χωρίς στέγη και τροφή. Η αγωνία και οι δυσκολίες που αντιμετώπισαν είναι ανείπωτες».

«Στις δύσκολες στιγμές που αντιμετωπίζουμε ως κοινότητα, η αλληλεγγύη και η συμπαράσταση είναι αυτές που μας χαρακτηρίζουν και μας καθιστούν πιο δυνατούς» συνέχισε ο ίδιος για να αναφέρει πως «είμαστε εδώ για να μιλήσουμε για μια πρωτοβουλία που αντανακλά αυτές τις αξίες και αποδεικνύει τη στήριξή μας προς τους κτηνοτρόφους της Ροδόπης».

Στήριξη που στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας σύμφωνα με τον κ. Τσαλικίδη μεταφράζεται στην προσφορά 585 τόνων ζωοτροφών στους κτηνοτρόφους της περιοχής μας, εκ των οποίων 225 τόνοι θα προορίζονται για τα αιγοπρόβατα και 360 τόνοι για τα βοειδή.

«Αυτή η προσφορά αποτελεί μια συμβολική, αλλά σημαντική ένδειξη της στήριξής μας προς την αγροτική κοινότητά μας» έσπευσε να διευκρινίσει ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, για να υπογραμμίσει πως «είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι η ανακούφιση αυτής της δύσκολης κατάστασης είναι μόνο η αρχή» και να διαβεβαιώσει πως «θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους κτηνοτρόφους μας σε αυτήν την ανασυγκρότηση και την αντιμετώπιση των προκλήσεων που έχουν μπροστά τους».

Κλείνοντας ο κ. Τσαλικίδης δεν παρέλειψε να εκφράσει τον σεβασμό του προς τους κτηνοτρόφους για την ανθεκτικότητά τους και την αφοσίωσή τους προς αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης, τονίζοντας πως «μαζί, θα ξεπεράσουμε αυτές τις δυσκολίες».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.