575 οι εισακτεοι της Ροδοπης

Μαίρη Κοσμίδου «Καλές οι φετινές επιδόσεις των μαθητών»

Συγχαρητήρια στους 575 εισακτέους από τη Ροδόπη που είδαν τα ονόματά τους στις λίστες εισαγωγής στις ανώτερες και ανώτατες σχολές, έδωσε η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης κ. Μαίρη Κοσμίδου, μετά την ανακοίνωση των βάσεων.
 
«Ανοίγει ένας νέος κύκλος ακαδημαϊκής ζωής. Από εδώ και πέρα αυτό που μετράει είναι η αξιοποίηση όλων αυτών των ετών», σημείωσε, ευχόμενη καλές σπουδές σε όλους και τονίζοντας πως τα παιδιά που δεν τα κατάφεραν πως υπάρχει πάντα η δεύτερη ευκαιρία, κάτι που αποδεικνύεται και φέτος στη Ροδόπη, όπου πολλά παιδιά που επέλεξαν να δώσουν για δεύτερη χρονιά έχουν επιτυχίες και μάλιστα σε πολύ καλές σχολές.
 
«Αυτό που μετράει είναι η ανάπτυξη του ήθους και να έχουμε στόχους στη ζωή μας» υπογράμμισε η κ. Κοσμίδου, τονίζοντας πως οι εισακτέοι καλύπτουν όλο το εύρος των σχολών, από πολυτεχνεία, παιδαγωγικές σχολές, την ιατρική κτλ, και τα παιδιά πήγαν πολύ καλά φέτος, παρά τη δυσκολία που υπήρξε φέτος σε κάποια μαθήματα, τόσο στα ΓΕΛ, όσο και στα ΕΠΑΛ.
 
Η κ. Κοσμίδου σημείωσε πως και φέτος είχαμε το φαινόμενο οι μαθητές να επιλέγουν τις σχολές που θα είναι πιο κοντά στον τόπο καταγωγής τους, όπως γίνεται πλέον σχεδόν σε όλη τη χώρα, εξηγώντας πως σε αυτό βοηθάει το εύρος των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων που υπάρχει τόσο στην Κομοτηνή όσο και στις γειτονικές μας πόλεις, ώστε να μην επιβαρυνθεί υπερβολικά ο οικονομικός προϋπολογισμός των οικογενειών των νέων φοιτητών.
 
«Από τα χρόνια που εμείς ήμασταν υποψήφιοι, και ήμασταν καθηλωμένοι στο ράδιο για να ακούσουμε αν εκφωνηθεί το όνομά μας, μέχρι σήμερα, που τα παιδιά έχουν το διαδίκτυο και τους συμβούλους επαγγελματικού προσανατολισμού, είναι αλματώδης η εξέλιξη. Μια σχολή μπορεί να ανοίξει τέτοιες επιλογές και κατευθύνσεις που πραγματικά είναι θέμα της συνειδητοποίηση του παιδιού να εκμεταλλευτεί την είσοδό του στη σχολή για να ανοίξει νέους δρόμους» τόνισε κλείνοντας η κ. Κοσμίδου. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.