571 επιτυχοντες στη Ροδοπη

Καλές επιδόσεις από τους μαθητές της Ροδόπης, που φαίνεται ότι προτίμησαν σχολές πιο κοντά στο σπίτι

Συνολικά 571 είναι οι επιτυχόντες της Ροδόπης στα ανώτερα και τα ανώτατα Πανεπιστημιακά ιδρύματα, οι οποίοι τον επόμενο μήνα θα ξεκινήσουν την φοίτησή τους σε αυτά.
 
Φέτος παρατηρήθηκε μια πτώση των βάσεων, όμως βλέπουμε και στους επιτυχόντες της Ροδόπης όλο το εύρος των σχολών, με καλή αντιπροσώπευσή τους στα τμήματα με τις υψηλότερες βαθμολογίες.
 
Πάντως φαίνεται ότι φέτος υπήρξε μια προτίμηση των υποψηφίων στα τμήματα του ΔΠΘ, τόσο στην Κομοτηνή όσο και στις γείτονες περιοχές, ανάλογα με τις προτιμήσεις των υποψηφίων.
 
Όλα τα παιδιά που πέτυχαν τον στόχο τους, αλλά και σε όλα τα παιδιά που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για τις εξετάσεις της φετινής χρονιάς συνεχάρη η Προϊστάμενη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης κ. Μαίρη Κοσμίδου, η οποία τόνισε δε προς όσα παιδιά δεν πέτυχαν, είτε γιατί είχαν πολύ υψηλούς στόχους είτε γιατί επέλεγαν μια πολύ συγκεκριμένη σχολή είτε γιατί δεν ήταν αρκετά ώριμα για να προγραμματίσουν και να οριοθετήσουν τον εαυτό τους και την ύλη τους, ότι πάντα υπάρχει η δεύτερη ευκαιρία.
 
«Στην ζωή μας μπορεί να έχουμε μεγάλες στιγμές, όπως είναι αυτή των εισαγωγικών, αλλά υπάρχουν και άλλες στιγμές που θα μας καθορίσουν, αρκεί κάθε φορά να κλείνουμε τους κύκλους μας έχοντας πραγματικά αφιερώσει και δώσει τον καλύτερό μας εαυτό».
 
Ευχήθηκε τέλος καλή επιτυχία από εδώ και πέρα σε όσους έχουν εισαχθεί, αξιοποιώντας τα έτη των σπουδών ώστε να πάρουν το βέλτιστο των δυνατοτήτων που θα τους προσφερθούν αλλά και να εφοδιαστούν με άλλα προσόντα που απαιτεί η ακαδημαϊκή ζωή, και για όσους δεν εισήχθηκαν, σημείωσε πως «από εδώ και πέρα χρειάζεται αναδιοργάνωση και αναστοχασμός για όλους» και ευχήθηκε να πάρουν τις σωστές αποφάσεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.