540 βιβλια «ανοιξαν τα παραθυρα» των συνανθρωπων μας

Ολοκληρώθηκε η δράση του Ωδείου Συκάκη κατά την οποία συγκεντρώθηκαν 540 τίτλοι βιβλίων, που θα διατεθούν στο 2ο ΚΑΠΗ του δήμου και στο Άσυλο Κακοποιημένων Γυναικών

Μια μεγάλη ανθρωπιστική δράση την οποία προετοίμασε και έφερε εις πέρας το Ωδείο Μενέλαος Συκάκης ολοκλήρωσε την πρώτη φάση της με μεγάλη χαρά και συγκίνηση το πρωί της Πέμπτης.  Πριν από μόλις τρεις μήνες, λοιπόν, ξεκίνησε μια ανθρωπιστική προσπάθεια στήριξης των συνανθρώπων της τοπικής μας κοινωνίας το οποίο φέρει τον τίτλο «Στους ρυθμούς της ψυχής», ένας τίτλος που επελέγη, όπως αποκάλυψε η κ. Χριστίνα Συκάκη, καθώς σαν ωδείο θεωρούν ότι ο ρυθμός και η μουσική υπάρχουν σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας. Στόχος του προγράμματος αυτού είναι να πραγματοποιείται κάθε χρόνο μια μεγάλη κοινωνική δράση με αντίκτυπο στην κοινωνία και η αρχή έγινε με τη συλλογή βιβλίων τα οποία την Πέμπτη δόθηκαν στις Κοινωνικές Υπηρεσίες του δήμου Κομοτηνής για να διανεμηθούν στη συνέχεια στο 2ο ΚΑΠΗ του Δήμου και στο Άσυλο Κακοποιημένων Γυναικών Κομοτηνής.

Η φετινή πρώτη δράση ονομάστηκε «Σπίτι χωρίς βιβλία. Σπίτι χωρίς παράθυρα» και η ανταπόκριση του κόσμου ήταν το λιγότερο θεαματική. Από τον Ιανουάριο μέχρι και σήμερα συγκεντρώθηκαν στο Ωδείο Συκάκης και στο Κατάστημα Φίλιππος Νάκας 540 τίτλοι βιβλίων, ενώ όπως ενημέρωσαν οι υπεύθυνοι λόγω της μεγάλης συμμετοχής του κόσμο η συλλογή βιβλίων θα συνεχιστεί μέχρι και τις 15 Ιουνίου. Αρωγοί σε αυτοί τη μεγάλη προσπάθεια ήταν το Βιβλιοχαρτοπωλείο Βαφειάδης, το οποίο δώρισε μια κούτα με βιβλία, αλλά και ο Παρατηρητής της Θράκης στο κομμάτι της επικοινωνίας.

Χριστίνα Συκάκη
«Ακόμα κι ένα βιβλίο ήταν πολύ σημαντικό για εμάς. Ξεπεράσαμε κάθε προσδοκία συλλέγοντας 540 τίτλους βιβλίων, κάτι το οποίο δεν περιμέναμε»

Η κ. Χριστίνα Συκάκη, εκ μέρους του Ωδείου Συκάκη, ευχαριστώντας όλους όσους βοήθησαν σε αυτή τη μεγάλη ανθρωπιστική προσπάθεια τόνισε αναφορικά με τη φετινή δράση ότι «φέτος ξεκινήσαμε μια προσπάθεια ώστε να συλλέξουμε μυθιστορήματα για τους συμπολίτες μας. Συγκεντρώσαμε μυθιστορήματα, αρκετά θρησκευτικά κείμενα, σχολικά βοηθήματα και παραμύθια. Σε αυτή την προσπάθεια μας υποστήριξε πάρα πολύ όλος ο κόσμος. Ακόμα κι ένα βιβλίο ήταν πολύ σημαντικό για εμάς. Ξεπεράσαμε κάθε προσδοκία συλλέγοντας 540 τίτλους βιβλίων, κάτι το οποίο δεν περιμέναμε».
Όσον αφορά στους «ρυθμούς της ψυχής» η κ. Συκάκη ανέφερε ότι θα συνεχιστούν προσπαθώντας κάθε χρόνο να πραγματοποιείται μια δράση διαφορετικού περιεχομένου λέγοντας ότι «κάθε χρόνο θέλουμε να εστιάσουμε σε μια συγκεκριμένη προσπάθεια γιατί πιστεύουμε όταν αν μαζευτούν πολλές δράσεις θα χαθούν κάποια πράγματα. Είναι κάτι το οποίο θα κάνουμε κάθε χρόνο και θα προσπαθήσουμε να είναι κάτι διαφορετικό».
 

Γιάννης Γκαράνης
«Σημασία έχει η χειρονομία από τους ανθρώπους της πόλης και η σύνδεση που έχει η κοινωνία της Κομοτηνής με τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου»

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Γιάννης Γκαράνης θεωρεί πολύ σημαντική αυτή τη δράση, καθώς όπως είπε συνήθως «το βιβλίο είναι κάτι που μας συντροφεύει σε περιόδους κρίσης και περιόδους με δυσκολίες στη ζωή μας». Ο ίδιος ενημέρωσε ότι τις επόμενες ημέρες κάποια βιβλία θα δοθούν στο 2ο ΚΑΠΗ και τα υπόλοιπα θα πάνε στο Άσυλο Κακοποιημένων Γυναικών, ωστόσο «δεν έχει σημασία το που θα πάνε. Σημασία έχει η χειρονομία από τους ανθρώπους της πόλης και η σύνδεση που έχει η κοινωνία της Κομοτηνής με τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου». Οι κοινωνικές υπηρεσίες είναι, σύμφωνα με τον κ. Γκαράνη, οι μόνες ανοιχτές υπηρεσίες του δήμου που δέχονται κάθε είδους προσφορά για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.
 

Βασίλης Βαφειάδης
«Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, γεγονός που δίνει στην εν λόγω ενέργεια έναν συμβολικό χαρακτήρα για όλο τον κόσμο. Τι καλύτερο για δώρο από ένα βιβλίο»

Το «παρών» στην παράδοση των συλλεγέντων βιβλίων έδωσε και ο κ. Βασίλης Βαφειάδης, εκ ο οποίος αναφέρθηκε σε αυτή την του ωδείου Συκάκη χαρακτηρίζοντάς τη σημαντική και αξιέπαινη, πράγμα το οποίο αποδεικνύεται και από το αποτέλεσμα της πρωτοβουλία. «Εμείς σαν επιχείρηση μπορούμε να στηρίξουμε τέτοιες ενέργειες και με μεγάλη χαρά συμβάλλαμε σε αυτή τη δράση», υπογράμμισε ο ίδιος υπενθυμίζοντας ότι την Πέμπτη ήταν και η Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, γεγονός που δίνει στην εν λόγω ενέργεια έναν συμβολικό χαρακτήρα για όλο τον κόσμο. «Τι καλύτερο για δώρο από ένα βιβλίο», ανέφερε κλείνοντας ο κ. Βαφειάδης.
 

Μενέλαος Συκάκης
«Η προσπάθεια αυτή έγινε από νέα παιδιά που συνέβαλαν έχοντας κοινωνικές ευαισθησίες στην πρόοδο και στο καρποφορήσει αυτή η ιδέα»

Τέλος το λόγο πήρε και ο ιδρυτής του Ωδείου Συκάκης κ. Μενέλαος Συκάκης θέλοντας να τονίσω ότι η όλη προσπάθεια ξεκίνησε από νέα παιδιά, τα οποία «έχουν τελειώσει τις σπουδές τους, έχουν μπει στις δουλειές των γονιών τους, έχουν πάρει τα ηνία και έχουν αυτές τις κοινωνικές ευαισθησίες. Όλα αυτά τα παιδιά συνέβαλαν έχοντας κοινωνικές ευαισθησίες στην πρόοδο και στο καρποφορήσει αυτή η ιδέα. Εγώ χαίρομαι πάρα πολύ γιατί αυτά τα παιδιά αποτελούν το μέλλον της χώρας. Μπράβο τους κι εύχομαι να συνεχίσουν αυτές τις προσπάθειες», τόνισε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.