51 μαθητες και μαθητριες της Ροδοπης βραβευτηκαν για την αγαπη τους στα μαθηματικα

Στην ειδική εκδήλωση του Παραρτήματος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τους μαθητές της Ροδόπης που διακρίθηκαν κατά τα  σχολικά έτη 2013 έως και 2016 στους πανελλήνιους μαθηματικούς διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας, «ΘΑΛΗΣ» και «ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ», αλλά και στους τοπικούς «ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ» και «ΒΙΩΝ» που εγκαινιάστηκαν φέτος, βράβευσε σε ειδική εκδήλωση  που έλαβε χώρα στο Αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνή, το πρωί της Κυριακής, το Παράρτημα Ροδόπης της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας.


 
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την περιφέρεια ΑΜ-Θ, οι 51 βραβευθέντες μαθητές έλαβαν τους επαίνους για την συμμετοχή τους στους διαγωνισμούς αλλά και από ένα αντίτυπο του μυθιστορήματος του συμπολίτη μας μαθηματικού κ. Ανδρέα Λύκου με τίτλο «Αναμνήσεις Συμμετρίας».

Αγγελίνα Λαζαρίδου
 
«Η συμμετοχή και μόνο των μαθητών στους μαθητικούς διαγωνισμούς αποτελεί μια νίκη»

Την εκδήλωση άνοιξε η πρόεδρος του Παραρτήματος Ροδόπης της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας κ. Αγγελίνα Λαζαρίδου, η οποία συνεχάρη για τη συμμετοχή τους στους διαγωνισμούς τόσο τους διακριθέντες όσο και το σύνολο των μαθητών του νομού που συμμετείχαν.

«Συγχαίρουμε τους μαθητές, όχι μόνο αυτούς που διακρίθηκαν αλλά και όλους όσους συμμετέχουν στους διαγωνισμούς, γιατί η συμμετοχή από μόνη της είναι μία νίκη» υπογράμμισε η ίδια χαρακτηριστικά επισημαίνοντας πως τα παιδιά συνεχίζουν να προσέρχονται και να λαμβάνουν μέρος στους διαγωνισμούς αναγνωρίζοντας τα πολλαπλά οφέλη που αποκομίζουν από τη συμμετοχή τους.
 
Η κ. Λαζαρίδου αναφέρθηκε και στην επίσημη «πρώτη» διοργάνωση των τοπικών μαθηματικών διαγωνισμών  «ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ» και «ΒΙΩΝ» που απευθύνονται σε μαθητές και μαθήτριες της Α’ Γυμνασίου, τονίζοντας πως «η πρώτη αυτή επαφή των μαθητών με την λογική των μαθηματικών διαγωνισμών τους δίνει την ευκαιρία να διαγωνιστούν σε μαθηματικά ανώτερου επιπέδου».
 
Η πρόεδρος του Παραρτήματος Ροδόπης ευχαρίστησε την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την υποστήριξή της στην διοργάνωση της εκδήλωσης, όπως αντίστοιχα και τους δύο ομιλητές της εκδήλωσης, τον Νευρολόγο-Ψυχίατρο κ. Γεώργιο Γκεβρέκη ο οποίος μίλησε για την «κατάθλιψη στα πλαίσια συναισθηματικών διαταραχών» και τον μαθηματικό κ. Ανδρέα Λύκο, ο οποίος μίλησε για το μυθιστόρημά του «Αναμνήσεις Συμμετρίας» που αποτελεί μία μυθιστορηματική περιήγηση στο έργο του χαράκτη Μ. Κ. Έσερ, ευχόμενη κλείνοντας καλή πρόοδο και καλή επιτυχία στο σύνολο των μαθητών και των μαθητριών  και ιδιαίτερα σε όσους αναμένεται να μπουν σε λίγες μέρες στην «μάχη» των Πανελληνίων εξετάσεων, καλώντας τους να επιδείξουν ψυχραιμία και να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Νίκος Καλλιγάς
 
«Είναι πολύ ωραίο να βραβεύεσαι για κάτι που σου αρέσει και αγαπάς»

Για τη συμμετοχή του στους μαθητικούς διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας αλλά και για την αξία της βράβευσης των συμμετεχόντων μίλησε στον «ΠτΘ» ο κ. Νίκος Καλλιγάς, μαθητής της Α’ Λυκείου. «Είναι πολύ ωραίο να βραβεύεσαι για κάτι που σου αρέσει και αγαπάς» δήλωσε ο ίδιος για να επισημάνει πως η βράβευση αυτή αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κίνητρο για τους συμμετέχοντες «καθώς επιβεβαιώνεις τις δυνάμεις σου αλλά και το πόσο καλός μπορείς να γίνεις σε κάτι που αγαπάς».
 
«Γενικότερα η διοργάνωση τέτοιων διαγωνισμών σε όλα τα μαθήματα αποτελεί κίνητρο για όλους τους μαθητές να γίνουν καλύτεροι αλλά και να ασχοληθούν περισσότερο με κάτι που τους αρέσει» υπογράμμισε ο ίδιος κλείνοντας, τονίζοντας  παράλληλα πως τα μαθηματικά αποτελούν και την πρώτη του επιλογή σε ό,τι αφορά την κατεύθυνση των σπουδών που θέλει να ακολουθήσει.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.