50 κιλα απορριμματων μαζεψαν στον Μισχο εθελοντες της Gro2be

«Να μην αφήσουμε τα σκουπίδια κάποιων να πληγώνουν την Φύση όλων μας» το μήνυμα της ομάδας με στόχο την ευαισθητοποίηση όλων

Πενήντα κιλά απορριμμάτων συγκέντρωσαν οι εθελοντές της ομάδας Gro2be από την περιοχή του Μίσχου.

Συγκεκριμένα οι Δημήτρης Στογιαννίδης, Μαριλένα Δημητριάδου, Δώρα Μυλωνά, ‘Αγγελος Κιουρτζίδης και Βασίλης Μιανιαμσίδης, βρέθηκαν στην περιοχή του Μίσχου, κατόπιν παρότρυνσης του τελευταίου ο οποίος ως συχνός περιπατητής του ποταμιού, εντόπισε ένα βουνό απορριμμάτων. Η εικόνα που αντίκρισε τον έκανε να απευθυνθεί στην Gro2be οι οποίοι και οργάνωσαν αμέσως μία δράση εθελοντικού καθαρισμού ώστε να επαναφέρουν της «σαγηνευτική ομορφιάς» όπως την χαρακτηρίζουν σε ανάρτησή τους, περιοχή στην πρότερη κατάσταση.

Παρά την συγκέντρωση 50 σχεδόν κιλών απορριμμάτων και την εντυπωσιακή ομολογουμένως αλλαγή του τοπίου, δεν κατέστη εφικτός ο πλήρης καθαρισμός του, καθώς τα σκουπίδια ήταν πάρα πολλά.

Ωστόσο τα μέλη και οι εθελοντές της Gro2be χτυπούν το καμπανάκι για την κυριαρχία των απορριμμάτων τόσο σε αυτόν τον πανέμορφο τόπο όσο και σε άλλους αντίστοιχους στην περιοχή μας, απευθύνοντας έκκληση προς όλους να ευαισθητοποιηθούν.

«Μόλις εντοπίσεις μια εικόνα που δεν σέβεται την Φύση, μίλησε μαζί μας ή με τις τοπικές αρχές για να μην αφήσουμε τα σκουπίδια κάποιων να πληγώνουν την Φύση όλων μας» επισημαίνουν στο μήνυμά τους.

Το σχέδιο δράσης της Gro2be «κορωνοϊού επιτρέποντος»

Ερωτηθείς για τις επόμενες δράσεις της ομάδας, μιλώντας στον «ΠτΘ» ο κ.Σπύρος Νταντανίδης μίλησε για το σχέδιο δράσης τους που περιλαμβάνει καθαρισμούς και λοιπές παρεμβάσεις σε αστικούς και φυσικούς χώρους. «Η αλήθεια είναι πως είμαστε επιφυλακτικοί για φέτος, επειδή δεν μπορούμε να προβλέψουμε την κατάσταση σε σχέση με την πανδημία, ωστόσο είμαστε πάντα ανοιχτοί σε προτάσεις και κινήσεις από κάθε φωνή που θέλει να μιλήσει μαζί μας» δήλωσε ο ίδιος.

Έκκληση προς τους πολίτες αλλά και τους αρμόδιους φορείς

«Παρακαλούμε όλους όσους επισκέπτονται το ποτάμι στον Μίσχο, να το διατηρούν καθαρό» ανέφερε απευθύνοντας έκκληση προς όλους «όταν επισκέπτεστε χώρους φυσικής ομορφιάς, φροντίστε τους, καθαρίστε προτού να φύγετε ακόμα και τα σκουπίδια του προηγούμενου». «Δεν είναι “ατομική ευθύνη”, αλλά καθήκον προς τον πλανήτη που μας επιτρέπει να ζούμε σε αυτόν» τόνισε, υπογραμμίζοντας επίσης πως «η εκεί δημοτική αρχή ή όποιος δημόσιος φορέας είναι υπεύθυνος για το ποτάμι πρέπει να παρέμβει, διότι οι εθελοντικοί καθαρισμοί είναι πολύ ωραίες πράξεις, αλλά δεν μπορούν ούτε να επιφέρουν το βέλτιστο αποτέλεσμα ούτε να αποτελέσουν βάση για κάτι τόσο σημαντικό».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.