5 ατομα περασαν με πλαστικη βαρκα μεσω Εβρου στην Ελλαδα 3 διακινητες

Συνελήφθησαν την Τρίτη το πρωί, στην ευρύτερη περιοχή των Ψαθάδων Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, δύο υπηκόους Ιράκ, ηλικίας 25 και 18 ετών και έναν 46χρονο υπήκοο Δανίας, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας 5 υπηκόους Ιράκ.
 
Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους τρεις δράστες, διότι οι δύο εξ αυτών, ηλικίας 25 και 18 ετών, μετέφεραν παράνομα, με πλαστική βάρκα, από την Τουρκία στην χώρα μας, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο, 5 άτομα τα οποία στη συνέχεια καθοδήγησαν, πεζή, στο εσωτερικό της χώρας και τα επιβίβασαν στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 46χρονος.
 
Κατασχέθηκαν :
• 1 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, • 1 πλαστική βάρκα, • το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ και 380 λιρών Τουρκίας, • 3 κινητά τηλέφωνα
 
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.

4 Ιρακινούς μετέφερε παράνομα στη χώρα 46χρονος στον Έβρο

Συνελήφθη την Τετάρτη τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Εθνική Οδό Αρδανίου – Ορμενίου (ύψος Μάνδρας), από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 46χρονος Έλληνας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας 4 υπηκόους Ιράκ.
 
Αναλυτικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 46χρονος, διαπίστωσαν ότι μετέφερε με αυτό, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, τέσσερα άτομα.
 
Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα και δύο κινητά τηλέφωνα. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου. 

Δύο πιστόλια έκρυβε στο σπίτι του 71χρονος στην Καβάλα

Συνελήφθη την Τρίτη το πρωί, στη Νέα Ηρακλείτσα Καβάλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας και του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, 71χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων.
 
Ειδικότερα, σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στην οικία του 71χρονου, εντόπισαν, επιμελώς κρυμμένα, δύο πιστόλια κρότου – αερίου και δύο γεμιστήρες, τα οποία και κατέσχεσαν.
 
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Ελευθερούπολης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.