5 αιτησεις για 6 περιπτερα

Περιορισμένο το ενδιαφέρον από ΑμεΑ και πολύτεκνους, παρά το ελκυστικό τέλος της παραχώρησης

Μόλις 5 υποψήφιοι εμφανίστηκαν στη Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του δήμου Κομοτηνής για να διεκδικήσουν μία από τις 6 υπό παραχώρηση θέσεις περιπτέρων στην Κομοτηνή και στους οικισμούς Θρυλόριο, Κηκίδιο, Καλαμόκαστρο και Μεγάλο Δουκάτο. Θυμίζουμε ότι δικαίωμα υποβολής δικαιολογητικών για την παραχώρηση των συγκεκριμένων 6 θέσεων περιπτέρων είχαν μόνο άτομα με αναπηρία, πολύτεκνοι και πολεμιστές της Κύπρου. 

Από 1.200 έως 2.400 ευρώ το ετήσιο τέλος για τα 6 περίπτερα

Μολονότι το ύψος του τέλους, που ορίστηκε να καταβάλλουν οι ωφελούμενοι, κρίνεται ελκυστικό, το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε στη φάση της υποβολής αιτήσεων ήταν περιορισμένο. Να σημειωθεί ότι το ετήσιο τέλος για τα περίπτερα των οικισμών είναι 1.200 ευρώ το χρόνο, ενώ κατά τι υψηλότερο ήταν το ύψος του για τα δύο περίπτερα, που βρίσκονται μέσα στην πόλη της Κομοτηνής, ήτοι 1.800 ευρώ για εκείνο της Λ. Ηρώων 73 και 2.400 ευρώ για εκείνο της οδού Δημοκρίτου, έμπροσθεν του καταστήματος Χατζηκοσμά. Ως αποθαρρυντικοί παράγοντες αξιολογούνται από τη μια η δύσκολη οικονομικά εποχή, όπου έχει καταστεί επιχειρηματικά επισφαλής ακόμα και η λειτουργία περιπτέρου, κι από την άλλη το γεγονός ότι τα 4 από τα 6 υπό παραχώρηση περίπτερα βρίσκονται σε οικισμούς του δήμου Κομοτηνής. 

Προσεχώς η δημοπρασία για τα υπόλοιπα 13 «ορφανά» περίπτερα

Η διαδικασία, πάντως, θα εξελιχτεί κανονικά και οι 5 ενδιαφερόμενοι θα λάβουν μέρος στην κλήρωση, που θα διενεργηθεί την επόμενη Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου, για να προκύψει η ακριβής θέση περιπτέρου που θα παραχωρηθεί σε κάθε έναν δικαιούχο. Η τύχη του περιπτέρου, που θα παραμείνει «ορφανό» από ιδιοκτήτη μετά το πέρας της επίμαχης διαδικασίας, θα εξεταστεί όταν ολοκληρωθεί σε απώτερο χρόνο από τη νομική υπηρεσία του δήμου Κομοτηνής. Η μία εκδοχή είναι να προστεθεί στα 13 περίπτερα, που πρόκειται να δημοπρατηθούν το επόμενο διάστημα. Ωστόσο, επειδή ο σχετικός νόμος ορίζει πως το 30% των «ορφανών» περιπτέρων- ήτοι 6 εκ των 19 στην περίπτωση του δήμου Κομοτηνής- πρέπει να παραχωρείται σε ΑμεΑ, πολύτεκνους και πολεμιστές της Κύπρου, δεν αποκλείεται να κριθεί νομικά αναγκαία η επανάληψη της τρέχουσας διαδικασίας για το περίπτερο, που δε θα αποκτήσει ιδιοκτήτη στις 2 Νοεμβρίου. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.