47 εκπαιδευτικοι απο την Εσθονια, την Λετονια και την Τουρκια εκπαιδευονται στη Ροδοπη

Η τελετή υποδοχής τους από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης στο πλαίσιο του προγράμματος “Let’s STEM it”

47 άτομα από την Εσθονία, την Λετονία και την Τουρκία υποδέχτηκε χθες η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης στην Κομοτηνή στο πλαίσιο του προγράμματος “Let’s STEM it” που υλοποιείται μέσω του προγράμματος Erasmus+.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα στόχος του οποίου, όπως εξήγησε στις δηλώσεις της η Προϊσταμένη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης κ. Μαριγούλα Κοσμίδου,  είναι η αξιοποίηση,  ο συγχρονισμός και η οργάνωση των φυσικών επιστημών, των μαθηματικών και της πληροφορικής για την βελτίωση των δεξιοτήτων τόσο των διδασκόντων όσο και των μαθημάτων.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που υλοποιείται με την συμμετοχή δέκα συνολικά φορέων, από τις προαναφερθείσες χώρες, εκ των οποίων 3 σχολεία, 2 πανεπιστήμια και 5 διευθύνσεις εκπαίδευσης, καθώς και από την Ρουμανία, που δυστυχώς λόγω της πανδημίας δεν κατάφεραν να έρθουν στην Κομοτηνή.

Από χθες έως και την προσεχή Παρασκευή οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί θα συμμετάσχουν σε μια σειρά δραστηριοτήτων με θέμα την αξιοποίηση της διαθεματικής προσέγγισης του STEM στη διδασκαλία.

«Μαθαίνουμε πώς να μαθαίνουμε πρωτίστως εμείς ως εκπαιδευτικοί γύρω από το πώς μπορούμε να κάνουμε εκπαιδευτικές δραστηριότητές εκτός τάξης» ανέφερε η κ. Κοσμίδου εξηγώντας πως οι δράσεις θα λάβουν χώρα τόσο εντός της Κομοτηνής όσο και στην Μαρώνεια.

Μεχμέτ Καράκας: «Τα παιδιά εγγυητές ενός καλύτερου μέλλοντος»

Τις ευχαριστίες του για το θερμό καλωσόρισμα απηύθυνε στις δηλώσεις του και ο κ. Μεχμέτ Καράκας, Υποδιευθυντής της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης της Αττάλειας, κάνοντας λόγο για ένα πρόγραμμα που στοχεύει στην εκμάθηση και χρήση διαφορετικών εκπαιδευτικών πρακτικών, δια μέσου των οποίων οι εκπαιδευτικοί παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στα μαθηματικά και άλλες φυσικές επιστήμες.

Ο κύριος «αποδέκτης» αυτών των καλών πρακτικών δεν είναι άλλος από τους μαθητές τους οποίους ο ίδιος χαρακτήρισε ως «εγγυητές ενός καλύτερου μέλλοντος» για να υπογραμμίσει πως «ανεξαρτήτως της χώρας από την οποία προέρχονται είναι όλα δικά μας παιδιά».

Μέσα από τέτοια προγράμματα, συνέχισε ο ίδιος, «μαθαίνουμε και για τα προγράμματα σχολείων και πανεπιστημιακών ιδρυμάτων σε άλλες χώρες, ανταλλάσσοντας στοιχεία που ενσωματώνουμε και στην δική μας εκπαιδευτική διαδικασία».

Άλλωστε όπως τόνισε «ο κόσμος είναι πολύ μικρός,  η επικοινωνία και οι μεταφορές έχουν γίνει ευκολότερες και έτσι οι όποιοι φραγμοί έχουν εξαφανιστεί. Όλοι μας, κάθε χώρα πρέπει να λειτουργεί ενωτικά για την ανθρωπότητα» για να στείλει τέλος και το αισιόδοξο μήνυμα της «καταπολέμησης» του κορωνοϊού μέσα από επιστημονικές προσεγγίσεις, ώστε να επιστρέψει η κανονικότητα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.