457,89 GB «περασαν» τον τελευταιο μηνα απο το δωρεαν WiFi του Δημου Κομοτηνης

Ενίσχυση του δικτύου με ακόμα 10 συσκευές ετοιμάζει ο Δήμος, με κάποιες από αυτές να τοποθετούνται στο Φανάρι

Στα 457,89 GB ανέρχεται ο συνολικός όγκος των δεδομένων που πέρασαν από το δωρεάν WiFi που έχει στήσει ο Δήμος Κομοτηνής σε κεντρικά σημεία της πόλης, σύμφωνα με τα στοιχεία του διαχειριστή.

Ο Δήμος Κομοτηνής διαθέτει 19 σημεία πρόσβασης για την παροχή δωρεάν wifi στους δημότες του, καλύπτοντας κεντρικά σημεία προσέλευσης των πολιτών, με στόχο τη διευκόλυνση τους.

Τα τελευταία σημεία τοποθετήθηκαν στο πλαίσιο της χρηματοδότησης από την πρωτοβουλία WiFi4EU της ΕΕ, ώστε να μπορεί να συνδεθεί στα δίκτυα αυτά όποιος το επιθυμεί με τη χρήση συσκευών τεχνολογίας WiFi, όπως φορητών υπολογιστών, κινητών τηλεφώνων και υπολογιστών tablet,

Έτσι 3 σημεία βρίσκονται στο Δημαρχείο της πόλης, 5 στο Άλσος της Αγίας Παρασκευής καλύπτοντας και το κτίριο της νομαρχίας, 4 σημεία στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής, 2 στην Πλατεία Αρχιεπισκόπου Χρυσάνθου, τρία εντός και εκτός του κτιρίου της Τσανακλείου, 1 στην πλατεία της ΧΕΝ και ένα εξωτερικά του κτιρίου της ΠΑΜΘ.

Πάνω από 5 Mb το δευτερόλεπτο

Όλα αυτά τα σημεία βλέπουν αρκετά σημαντική κίνηση, η οποία κορυφώνεται κυρίως τις απογευματινές ώρες, με το κατέβασμα δεδομένων να φτάνει, και σε μερικές περιπτώσεις να ξεπερνά τα 5 Mb το δευτερόλεπτο.

Έτσι τις τελευταίες 30 ημέρες, ο συνολικός όγκος των δεδομένων είναι στα 457,89 GB (ή κατά μέσο όρο 15 GB την ημέρα), από τα οποία τα 407,23 GB αφορούν κατέβασμα δεδομένων και το 50,65GB ανέβασμα.

Η σύνδεση με το διαδίκτυο του συστήματος έχει κάποιους περιορισμούς, ενώ οι χρήστες φαίνεται να κάνουν κυρίως χρήση των κοινωνικών δικτύων, παρόλο που αρκετοί βλέπουν βίντεο είτε μέσω ιστότοπων και εφαρμογών αποκλειστικά για βίντεο, (You Tube, Netflix, tik tok) είτε μέσω άλλων εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης.

Στις τελευταίες 30 ημέρες, σύμφωνα με τα στοιχεία, έχουν συνδεθεί 7557 συσκευές, στην πλειοψηφία τους, όπως αναμενόταν, κινητά.

Επέκταση του δικτύου και στους οικισμούς

Η κίνηση αυτή δείχνει πως το δωρεάν wifi στην πόλη μας έχει αρκετούς που συνδέονται σε αυτό, κυρίως νέους, και ο Δήμος θέλει να ενισχύσει και να διευρύνει τη χρήση του.

Για αυτό και έχει καταθέσει πρόταση σε νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης σημείων πρόσβασης, το WiFi4GR, ανάλογο του προηγούμενου προγράμματος, μέσα από το οποίο ελπίζει πως θα προμηθευτεί ακόμα 10 σημεία, κάποια από τα οποία θα ενισχύσουν την υφιστάμενη κάλυψη, και κάποια θα δημιουργήσουν καινούριες περιοχές πρόσβασης.

Έτσι σύμφωνα με την Προϊστάμενη της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Δέσποινα Πάσσου, κάποιες από αυτές τις συσκευές θα ενισχύσουν την κάλυψη στο κέντρο της πόλης, όπως στην πλατεία, ενώ σημεία πρόσβασης θα τοποθετηθούν και στο πάρκο της Περιφέρειας, στην περιοχή του Θερινού ΔΗΠΕΘΕ.

Παράλληλα ο Δήμος Κομοτηνής σκοπεύει να τοποθετήσει τέσσερις συσκευές και στον οικισμό του Φαναρίου, με στόχο την εξυπηρέτηση των επισκεπτών τους καλοκαιρινούς μήνες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.