4 εκπαιδευτικοι απο τη Ροδοπη στην Πορτογαλια για τις αναγκες του προγραμματος EROVET

Σκοπός η βελτίωση της πρόσβασης στην αγορά εργασίας για νέους μαθητές της Τεχνικής Εκπαίδευσης

Η Πορτογαλία φιλοξένησε στις αρχές του μήνα την πρώτη εκπαιδευτική δραστηριότητα προσωπικού καθώς και τη δεύτερη συνάντηση της ομάδας διαχείρισης του ευρωπαϊκού προγράμματος EROVET.
 
Το EROVET είναι ένα ERASMUS+ πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης μαζί με το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Κομοτηνής και σκοπός του είναι η βελτίωση και η προώθηση της πρόσβασης στην αγορά εργασίας για νέους μαθητές της Τεχνικής Εκπαίδευσης.
 
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο σχολείο: «Escola Profissional Amar Terra Verde», στην πόλη Vila Verde, που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Πορτογαλίας, προκειμένου να εκπονηθεί η Λευκή Βίβλος για τον επαγγελματικό προσανατολισμό των νέων και να επισημανθούν οι εργασίες που θα παρουσιαστούν στην επόμενη εκπαιδευτική δραστηριότητα προσωπικού και στη συνάντηση της ομάδας διαχείρισης τον επόμενο Μάιο στην Τουρκία (Άγκυρα).
 
Συντονιστής της κοινότητας EROVET είναι η Consorci Globa Lleida, μια οντότητα οικονομικής προώθησης στην Lleida (Ισπανία).
 
Στο έργο συμμετέχουν πέντε κέντρα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης:

  • Ortaköy 80.Yıl MeslekiveTeknik Anadolu Lisesi στην Άγκυρα (Τουρκία)
  • Escola Profissional AMAR TERRA VERDE στην Vila Verde (Πορτογαλία)
  • i.i.s des ambrois στηνOulx (Ιταλία)
  • Vilnius tourism and commerce school στο Βίλνιους (Λιθουανία)
  • Institut Escola del Treballστην Lleida (Ισπανία) 

καθώς και δύο τοπικές οντότητες εκπαίδευσης:

  • Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης (Ελλάδα)
  • Landkreis Osnabrück Fachdienst Bildung στο Osnabrück(Γερμανία)

Την ελληνική συμμετοχή στο πρόγραμμα εκπροσώπησαν οι: Γεώργιος Γιαντσόπουλος, Ήβη Παπαδοπούλου, Σοφία Κυριαζοπούλου και Κώστας Νταντουρής.
 
Το πρόγραμμα επιχορηγείται με πόρους του προγράμματος Erasmus + KA2 από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
 
Το έργο εστιάζει τη δραστηριότητά του στην ανταλλαγή εμπειριών, δραστηριοτήτων, μεθοδολογιών και προγραμμάτων που θα βελτιώσουν τις ευκαιρίες πρόσβασης στην αγορά εργασίας για τους σπουδαστές των ΕΠΑΛ, είτε με δικά τους μέσα είτε μέσω της επιχειρηματικότητας. Το EROVET στοχεύει στη βελτίωση των επαγγελματικών δεξιοτήτων μέσω της επαγγελματικής καθοδήγησης και της διεθνοποίησης της επαγγελματικής εμπειρίας, στην προσαρμογή των επαγγελματικών προσόντων των υποψηφίων εργαζομένων στις πραγματικές απαιτήσεις των εταιρειών, στην προώθηση ενός δικτύου κινητικότητας μαθητών που εγγυάται τη σωστή διαχείριση της πρακτικής τους στο εξωτερικό και την προσφορά εργασίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.