4 ατομα μετεφερε παρανομα στη χωρα με πλαστικη βαρκα μεσω του Εβρου 65χρονος Συριος

Άλλοι 54 ανέμεναν επί τουρκικού εδάφους

Συνελήφθη τη Δευτέρα τις πρώτες πρωινές ώρες, στην παρέβρια περιοχή του Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, 65χρονος υπήκοος Συρίας, ο οποίος διευκόλυνε την είσοδο στη χώρα σε τέσσερα άτομα. Τρεις από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Αφγανιστάν και ένας υπήκοος Συρίας.
 
Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον 65χρονο, διότι, μαζί με έναν άγνωστο δράστη ο οποίος διέφυγε, μετέφεραν παράνομα, με πλαστική βάρκα, από την Τουρκία στη χώρα μας, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο, τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες.
 
Με τη σύλληψη του δράστη απετράπη η παράνομη είσοδος στο ελληνικό έδαφος, σε άλλους 54 περίπου μη νόμιμους μετανάστες, που ανέμεναν επί του τουρκικού εδάφους. Κατασχέθηκε μία πλαστική βάρκα. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.

Στα χέρια της αστυνομίας δύο άνδρες που έκλεψαν αντικείμενα σιδήρου από επιχείρηση σε χωριό της Δράμας

Εξιχνιάστηκε ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Δοξάτου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, υπόθεση κλοπής αντικειμένων σιδήρου από επιχείρηση σε χωριό της Δράμας, που διαπράχθηκε την Κυριακή το απόγευμα.
 
Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ανδρών, ηλικίας 54 και 39 ετών, για κλοπή. Συνελήφθη τη Δευτέρα το μεσημέρι, στο Δοξάτο Δράμας, από τους παραπάνω αστυνομικούς, ο 54χρονος δράστης.
 
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο δράστες, επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητό, μετέβησαν σε επιχείρηση στη Χωριστή Δράμας και αφαίρεσαν από τον αύλειο χώρο της, διάφορα αντικείμενα σιδήρου και εργαλεία, ενώ στη συνέχεια διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
 
Στο πλαίσιο των ερευνών, συνελήφθη ο 54χρονος, ενώ εντοπίσθηκε το παραπάνω όχημα με τα αφαιρεθέντα αντικείμενα, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.
 
Κατασχέθηκε επίσης ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο. Σημειώνεται ότι και οι δύο δράστες έχουν απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Δοξάτου Δράμας. 

Με κλεμμένο ρυμουλκό προσπάθησε να μπει στη χώρα 57χρονος Τούρκος

Συνελήφθη την Κυριακή το μεσημέρι, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 57χρονος υπήκοος Τουρκίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και αποδοχή – διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
 
Ειδικότερα, ο 57χρονος οδηγώντας Ι.Χ.Φ. ρυμουλκού μετά ρυμουλκούμενου, με τούρκικες πινακίδες κυκλοφορίας, μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα. Κατά τον έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, διαπίστωσαν ότι το ρυμουλκό και το ρυμουλκούμενο είναι καταχωρημένα από τις Αρχές της Βουλγαρίας, ως κλαπέντα, υπεξαιρεθέντα, απωλεσθέντα.
 
Κατασχέθηκε το παραπάνω Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου). Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κήπων.

Με πλαστή πινακίδα κυκλοφορίας κυκλοφορούσε το δίκυκλο του 46χρονος στην Καβάλα

Ο δράστης είχε παραδώσει στην εφορία τα στοιχεία κυκλοφορίας του δικύκλου και είχε τοποθετήσει σε αυτό πλαστή πινακίδα κυκλοφορίας

Συνελήφθη τη Δευτέρα το πρωί, στη Χρυσούπολη Καβάλας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χρυσούπολης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, 46χρονος, κατηγορούμενος για πλαστογραφία.
 
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον δράστη να οδηγεί δίκυκλη μοτοσικλέτα ιδιοκτησίας του, στην οποία είχε τοποθετήσει πλαστή πινακίδα κυκλοφορίας, που ανήκει σε άλλο όχημα, ενώ όπως διαπιστώθηκε είχε παραδώσει τα στοιχεία κυκλοφορίας του δικύκλου στην εφορία, με σκοπό να το θέσει σε ακινησία.
 
Κατασχέθηκε η πλαστή πινακίδα κυκλοφορίας και βεβαιώθηκαν στο δράστη παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Χρυσούπολης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.