3ος Αγωνας Δρομου «Το μονοπατι της Παναγιας»

Από τη Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής την Κυριακή 8 Μαΐου

Η Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής και το Γραφείο Εσωτερικής και Εξωτερικής Ιεραποστολής σε συνεργασία με τη ΔΚΕΠΠΑΚ διοργανώνουν τον 3ο Αγώνα Δρόμου «Το μονοπάτι της Παναγίας».

Ο αγώνας εντάσσεται στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων των Ελευθερίων και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Μαΐου με ώρα έναρξης τις 11.30 το πρωί. Σημείο εκκίνησης έχει οριστεί ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κομοτηνής και σημείο τερματισμού η Ιερά Μονήν Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος. 

Η διαδρομή

Η διαδρομή του αγώνα ακολουθεί την παλιά εθνική οδό Κομοτηνής  Ξάνθης και αποτελείται από κύριο λόγο από άσφαλτο. Σε όλη την διαδρομή θα υπάρχουν εθελοντές που θα υποδεικνύον στους αθλητές  την διαδρομή. Εκκίνηση στην οδό Σοφούλη μπροστά στην Παναγία, ακολουθούμε την οδό Δημοκρίτου, περνάμε μπροστά απ το ΙΚΑ της οδού Υψηλάντου, μετά στην  ανισόπεδη διάβαση και αμέσως μετά μπαίνουμε δεξιά στο παράδρομο και συνεχίζουμε μέχρι το τελωνείο.  Στα φανάρια ξανά μπαίνουμε στην παλιά εθνική οδό. Εκεί ακριβώς, στα 2.300μ., υπάρχει  ο 1ος  Σταθμός Τροφοδοσίας απέναντι από τα Οικοδομικά υλικά «Κατσικάρη».  Με πορεία πάντα δεξιά του δρόμου περνάμε απ το βενζινάδικο του Γραμμενίδη που είναι στα 4.400μ. και είναι ο 2ος Σταθμός Τροφοδοσίας. Συνεχίζουμε πάντα δεξιά στο δρόμο και φτάνουμε στο Ποσειδώνιο στα 7.500μ. όπου εκεί βρίσκεται ο 3ος Σταθμός Τροφοδοσίας, συνεχίζουμε μέχρι την διασταύρωση του Αιγείρου. Εκεί θα κατευθυνθούμε όπως τα οχήματα όλο δεξιά κάτω απ την γέφυρα, περνάμε το χωριό Μεσσούνη, το χωριό Αίγειρο όπου στο τέρμα του χωριού στα 11.500μ. υπάρχει η ταβέρνα “ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ” όπου εκεί είναι ο 4ος και τελικός Σταθμός Τροφοδοσίας και συνεχίζουμε καταλήγοντας στη Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος.

Info

Κόστος συμμετοχής: 10 ευρώ 

Δηλώσεις συμμετοχής στην σελίδα http://ierapostolimk.gr/

Τηλ. 6992219134

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.