3ο διαδικτυακο σεμιναριο απο την Elsa Komotini

Θέμα του «H αντιμετώπιση του κορωνοϊού ως “αόρατου εχθρού”: Μια δικαιική προσέγγιση»

H ELSA Komotini διοργανώνει, την Πέμπτη 7 Μαΐου 2020 στις 19:00, το 3ο διαδικτυακό σεμινάριο της με θέμα: «H αντιμετώπιση του κορωνοϊού ως “αόρατου εχθρού”: Μια δικαιική προσέγγιση». Κατά την διάρκεια του σεμιναρίου θα αναλυθεί η έννοια του “αόρατου εχθρού” και θα εξετασθούν υπό νομικό πρίσμα τα έκτακτα μέτρα που ελήφθησαν για την διαχείριση της υγειονομικής κρίσης. Οι εισηγητές θα προσεγγίσουν το ζήτημα από πλευράς εσωτερικού και διεθνούς Δικαίου με ειδικότερη αναφορά στην επίλυση των λεγόμενων τραγικών διλημμάτων και στην στάθμιση μεταξύ της αντιμετώπισης μιας έκτακτης κατάστασης και του σεβασμού των ατομικών δικαιωμάτων καθώς και της κυριαρχίας των κρατών.
 
Εισηγητές: Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου της Νομικής Σχολής ΔΠΘ και Κωνσταντίνος Βαθιώτης, Αναπληρωτής Καθηγητής Ποινικού Δικαίου της Νομικής Σχολής ΔΠΘ.
 
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να διατυπώσουν ερωτήσεις για τυχόν απορίες και προβληματισμούς κατά την διάρκεια του σεμιναρίου.
 
Για να δηλώσουν συμμετοχή, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν την παρακάτω φόρμα μέχρι την Τρίτη 5 Μαΐου 2020, 23:59.
https://forms.gle/P4NQRKi2a1JGkKr48
 
Μετά το πέρας της προθεσμίας οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν μέσω μηνύματος στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις τους για τη διαδικασία παρακολούθησης του σεμιναρίου μέσω της εφαρμογής “ZOOM”.
 
Email επικοινωνίας:
[email protected]

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.