38 αποφοιτοι πηραν τα πτυχια τους στο Τμημα Ιστοριας Εθνολογιας

Τον όρκο ανέγνωσε ο Ιωάννης Μητσιάρης

Τα πτυχία τους παρέλαβαν 38 απόφοιτοι του τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του ΔΠΘ, που ορκίστηκαν την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου στην Κομοτηνή.
 

Τον όρκο ανέγνωσε ο Ιωάννης Μητσιάρης, ενώ τα πτυχία παρέδωσαν η Κοσμήτορας της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδώνκ. Πηνελόπη Καμπάκη Βουγιουκλή και ο πρόεδρος του Τμήματος κ. Μανόλης Βαρβούνης. 

«Οπλιστείτε με δύναμη και αισιοδοξία» 

Μιλώντας προς του φοιτητές η κ. Καμπάκη-Βουγιουκλή, τόνισε πως οι νέοι έχουν άλλες προσδοχές, άλλες προσλαμβάνουσες και άλλη θεώρηση της ζωής και των πραγμάτων. Για αυτό και τους επισήμανε πως θα πρέπει να ενθαρρύνονται, να προσπαθούν, να δέχονται την όποια αποτυχία, ως πείραμα και ως δοκιμή.
 

Η εμπειρία της στο πανεπιστήμιο της έχει διδάξει πως ο αιτών, και η αιτούσα, ευρίσκουν, απαρέγκλιτα, για αυτό και ζήτησε από τους απόφοιτους να μάθουν να αναζητούν, να προσπαθούν, να δοκιμάζουν, να πειραματίζονται, και να οπλιστούν με δύναμη και με αισιοδοξία, φορώντας το καλύτερο χαμόγελό τους, και η ζωή θα τους καλύψει. 

«Ό,τι κανείς ζητήσει, αν το επιδιώξει με συνέπεια, αγωνιστικότητα και με συγκροτημένα χαρακτήρα μπορεί να το επιτύχει» 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Τμήματος επισήμανε πως πίσω από αυτούς που πήραν το πτυχίο τους αυτή τη μέρα, βρίσκονται οι γονείς, η οικογένεια και οι συγγενείς τους, οι αφανείς ήρωες της όλης προσπάθειας, που στήριξαν οικονομικά, συναισθηματικά τα παιδιά τους για να φτάσουν σε αυτό το αποτέλεσμα, και τους αξίζει ο δημόσιος έπαινος.
 

Όσο για τους ίδιους τους απόφοιτους, τους ευχήθηκε υγεία, κάθε επιτυχία στα όνειρά τους, και αν θέλουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους, θα είναι στο πλευρό τους. άλλωστε ήδη τουλάχιστον τέσσερις απόφοιτοι του τμήματος είναι Καθηγητές, μία στο ίδιο το Τμήμα, μία στο Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας, ένας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και ένας σε Αγγλόφωνο πανεπιστήμιο στην Κίνα.
 
«Ό,τι κανείς ζητήσει, αν το επιδιώξει με συνέπεια, αγωνιστικότητα και με συγκροτημένα χαρακτήρα μπορεί να το επιτύχει» κατέληξε.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την ορκωμοσία εδώ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.