37χρονο Βουλγαρο διακινητη συνελαβε η αστυνομια στην Κομοτηνη

Μετέφερε παράνομα στη χώρα με το αυτοκίνητό του 4 Σύρους

Συνελήφθη τη Δευτέρα το πρωί, στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 37χρονος, υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας τέσσερα άτομα υπηκόους Συρίας.
 
Αναλυτικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με βουλγάρικες πινακίδες, που οδηγούσε ο 37χρονος, διαπίστωσαν ότι μετέφερε με αυτό, παράνομα στο εσωτερικό της χώρας, τέσσερις Σύρους.
Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα, ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 30 Ευρώ.
 
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης.

Λαθραία τσιγάρα πουλούσε 62χρονος στην Ξάνθη

Διέθετε προς πώληση 126 πακέτα τσιγάρων

Συνελήφθη την Παρασκευή 24 Απριλίου το πρωί, στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ξάνθης, 62χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.
 
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 62χρονο, διότι τον εντόπισαν να κατέχει και να διαθέτει προς πώληση 126 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.
 
Κατασχέθηκε η παραπάνω ποσότητα λαθραίων τσιγάρων καθώς και το χρηματικό ποσό των 61,60 ευρώ. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.

Εξιχνιάστηκαν 2 διαρρήξεις σε καταστήματα στην Ορεστιάδα

160 ευρώ, 25 λέβα Βουλγαρίας και 1 δολάριο Η.Π.Α η «λεία» των διαρρηκτών

Εξιχνιάστηκαν άμεσα ύστερα από έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας και του Αστυνομικού Τμήματος Ορεστιάδας, δύο διαρρήξεις καταστημάτων, που διαπράχθηκαν το βράδυ της Κυριακής στην Ορεστιάδα.
 
Συνελήφθησαν τη Δευτέρα, τις πρώτες πρωινές ώρες, δύο άτομα ηλικίας 29 και 17 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές.
 
Αναλυτικότερα, το βράδυ της Κυριακής, οι δύο δράστες διέρρηξαν στην Ορεστιάδα, δύο καταστήματα, αφαιρώντας από το εσωτερικό τους, το χρηματικό ποσό των 160 ευρώ, 25 λέβα Βουλγαρίας και 1 δολάριο Η.Π.Α. Μετά από την καταγγελία των περιστατικών, οι αστυνομικοί προέβησαν άμεσα σε σχετικές έρευνες και αναζητήσεις, με αποτέλεσμα να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους δύο ημεδαπούς.
 
Στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε το μεγαλύτερο μέρος από το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό, το οποίο αποδόθηκε στον δικαιούχο του. Σημειώνεται ότι και οι δύο δράστες έχουν απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας. 

Εξαρτήματα κλεμμένης μηχανής ανακάλυψαν αστυνομικοί στο σπίτι 46χρονου σεσημασμένου στην Ορεστιάδα

Σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, σε βάρος δύο ατόμων, ηλικίας 46 και 37 ετών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αποδοχής – διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.
 
Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του 46χρονου, στο Διδυμότειχο, όπου εντόπισαν έναν κινητήρα και διάφορα εξαρτήματα δίκυκλης μοτοσικλέτα, για την οποία, όπως προέκυψε, είχε δηλωθεί κλοπή στις 8-9-2012, στο Τμήμα Ασφάλειας Διδυμοτείχου.
 
Από την συνέχεια της έρευνας προέκυψε επίσης ότι ο 46χρονος προμηθεύτηκε τα παραπάνω αντικείμενα από τον 37χρονο. Κατασχέθηκαν ένας κινητήρας και διάφορα εξαρτήματα δίκυκλης μοτοσικλέτας, τα οποία αποδόθηκαν στον δικαιούχο τους.
 
Σημειώνεται ότι ο 37χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για ληστεία και κλοπές, ενώ ο 46χρονος για μαστροπεία.
 
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ η προανάκριση και οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Διδυμοτείχου. 

Πετούσε κροτίδες στους αστυνομικούς για να αποφύγει τη σύλληψη 26χρονος στη Δράμα

Συνελήφθη την Κυριακή τις πρώτες πρωινές ώρες, στη Δράμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Δράμας, 26χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων, φωτοβολίδων και παιδικών αθυρμάτων, πρόκληση απλής σωματικής βλάβης και απείθεια.
 
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 26χρονο να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να προβαίνει στην πυροδότηση και ρίψη δύο κροτίδων. Στη συνέχεια, σε σήμα στάσης που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, ο δράστης δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από αυτούς.
 
Κατά την προσπάθεια διαφυγής του, ο 26χρονος απέρριψε άλλες τέσσερις κροτίδες, εκ των οποίων οι 2 αναφλέγησαν, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά, λόγω του ισχυρού κρότου (ακουστικό τραύμα), ο οδηγός του περιπολικού.
 
Τελικά οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το όχημα και να συλλάβουν τον δράστη, ενώ σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου του, εντόπισαν και κατέσχεσαν πέντε κροτίδες.
 
Κατασχέθηκαν επίσης 2 κροτίδες και υπολείμματα των πυροδοτημένων κροτίδων. Ο τραυματίας αστυνομικός μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας, όπου και νοσηλεύεται. Σημειώνεται ότι σε βάρος του 26χρονου επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.