350 χιλιαδες ευρω για λεωφορεια και εξοπλισμο για ειδικο σχολειο και ΕΕΕΕΚ Κομοτηνης

Προχωράει η προμήθειά τους με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2014-2020

Στον αέρα βρίσκεται η προκήρυξη για την προμήθεια δύο λεωφορείων 15 θέσεων, με επιπλέον 2 θέσεις για αμαξίδια ΑμεΑ, καθώς και εξοπλισμό φυσικοθεραπείας, ψυχοκινητικής αγωγής και αθλοπαιδιών, για το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο/Νηπιαγωγείο Κομοτηνής και το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Κομοτηνής από το Δήμο Κομοτηνής.

Η οικονομική επιτροπή του Δήμου ενέκρινε τα τεύχη δημοπράτησης για τα δύο έργα την Τετάρτη 6 Ιουλίου, συνολικού προϋπολογισμού 358.234,90 ευρώ, που χρηματοδοτείται μέσω του ΕΣΠΑ.

Όπως σημείωσε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Δημήτρης Πολιτειάδης, στόχος τους είναι πάντα να αξιοποιούν χρηματοδοτικά προγράμματα για να καλύψουν τις όποιες ανάγκες, εξοικονομώντας τους ιδίους πόρους του Δήμου, και ιδιαίτερα ανάγκες για παιδιά με αναπηρία.

Ο εξοπλισμός του Ειδικού Σχολείου Κομοτηνής, θα κοστίσει 117.674,90 ευρώ με ΦΠΑ, και  αφορά ειδικά καθίσματα, σύστημα καθίσματος αυτοκινήτου με ιμάντες, βοήθημα βάδισης, ειδικά τρίκυκλα για παιδιά με ειδικές ανάγκες απο4,5 ετών και 8 ετών, ειδικά μαξιλάρια, στρώματα φυσικοθεραπείας, ρολά φυσικοθεραπείας, μπάλες φυσικοθεραπείας, τραμπολίνο, διάφορες κούνιες, διαδραστικό προβολέας δαπέδου διάφορα μπαλάκια , ειδικό σύστημα γερανού για βάδιση και γιλέκο βάδισης κ.α.

Όσο για τα δύο λεωφορεία, το κόστος των οποίων ανέρχεται στα 240.560 ευρώ με ΦΠΑ, αυτά θα είναι 15 θέσεων, με επιπλέον 2 θέσεις για αμαξίδια ΑμεΑ, με το ένα να εξυπηρετεί τις ανάγκες του Ειδικού σχολείου Κομοτηνής, και το άλλο του ΕΕΕΕΚ Κομοτηνής

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.