34 ατομα στο εδωλιο για διακινηση ναρκωτικων ουσιων

Συνεχίζεται σήμερα η δίκη 34 ατόμων για τη συμμετοχή σε οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών

Συνεχίζεται σήμερα με τις απολογίες των κατηγορουμένων η δίκη 34 ατόμων για τη συμμετοχή σε οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών που εξαρθρώθηκε στην Καβάλα το 2014, η οποία ξεκίνησε την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου στο τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θράκης.
 
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τρία άτομα θεωρούνται οι «εγκέφαλοι» της σπείρας, οι οποίες διακινώντας μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών χρησιμοποιούσαν τα υπόλοιπα μέλη, πολλά εκ των οποίων είναι χρήστες, ως μεσάζοντες για τη διάθεση των προϊόντων τους.
 
Οι κατηγορίες είναι οι εξής: συγκρότηση, διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, αγορά ναρκωτικών ουσιών κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα, πώληση ναρκωτικών ουσιών κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα, καλλιέργεια ινδικής κάνναβης, μεσολάβηση σε αγοραπωλησία ναρκωτικών κατ’ επάγγελμα με προσδοκώμενο όφελος άνω των 73.000 ευρώ στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης. Η πρώτη μέρα της δίκης ξεκίνησε με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να βρίσκονται εντός της δικαστικής αίθουσας , την μία πτέρυγα της οποίας είχαν πιάσει οι κατηγορούμενοι λόγω του μεγάλου αριθμού τους, ενώ επιστρατεύτηκαν και πάγκοι για να καθίσουν οι δικηγόροι τους σε μια προσπάθεια να χωρέσουν και αυτοί στην αίθουσα, δίνοντας την αίσθηση μιας κλειστοφοβικής ατμόσφαιρας.
 
Μετά τις καταθέσεις μαρτύρων κατηγορίας και υπεράσπισης, τη σειρά πήραν οι ίδιοι οι κατηγορούμενοι, με μόλις δύο από αυτούς να παίρνουν το λόγο πριν διακοπεί η δίκη για σήμερα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.