33 μοναδες αιματος συγκεντρωθηκαν κατα την αιμοδοσια στο Δημαρχειο Κομοτηνης

Στόχος του Συλλόγου Αιμοδοτών Ροδόπης να πραγματοποιείται δύο φορές το χρόνο

Θεσμός θέλουν να γίνει όλοι οι συντελεστές της, δύο φορές το χρόνο, η αιμοδοσία στο ισόγειο του Δημαρχείου Κομοτηνής, που έλαβε χώρα για δεύτερη φορά την Κυριακή 7 Νοεμβρίου από τις 09:00 έως 14:00 το μεσημέρι, από την ΝΥ Αιμοδοσίας του ΓΝ Κομοτηνής σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Νομού Ροδόπης και πολλούς συλλόγους της πόλης.

Όπως τόνισε η πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ροδόπης κ. Θεοδοσία Χατζουρίδου, σε μια εποχή που είναι δύσκολη στην ενημέρωση και την προσέλευση του κοινού, προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο δυνατό.

Στόχος τους είναι η συγκεκριμένη αιμοδοσία να γίνεται δύο φορές το χρόνο, με την βοήθεια του Δήμου, που παραχωρεί την αίθουσα, και την βοήθεια της ΝΥ αιμοδοσίας.

Άλλωστε όπως σημείωσε ένας άνδρας μπορεί να αιμοδοτήσει κάθε τρείς μήνες, ενώ μια γυναίκα κάθε τέσσερις, για αυτό και δύο φορές το χρόνο θεωρούν πως θα υπάρχει η δυνατότητα για όποιος επιθυμεί να προσφέρει αίμα.

Η αιμοδοσία, όπως γίνεται στην περιοχή μας, καλύπτει τις περισσότερες ανάγκες, και σε περίπτωση που υπάρχει ανάγκη συγκριμένης ομάδας, ο Σύλλογος έχει καταστάσεις, ώστε να ενημερώνουν τα μέλη τους απευθείας, ενώ φυσικά κάνουν και ανακοινώσεις καλώντας όποιον έχει τη συγκεκριμένη ομάδα να προσφέρει αν μπορεί.

Στην εθελοντική αιμοδοσία της Κυριακής, σύμφωνα με τον Σύλλογο Αιμοδοτών συγκεντρώθηκαν συνολικά 33 μονάδες αίματος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.