301 δοκιμοι αστυφυλακες ερχονται την Κυριακη στην Κομοτηνη

Οι 80 εξ αυτών, μετά από τη βασική εκπαίδευσή τους, θα συνεχίσουν στο τμήμα του Ρεθύμνου

Όπως είχαμε προαναγγείλει σε πρόσφατο δημοσίευμά μας, η Κυριακή, 18 Οκτωβρίου, θα είναι ημέρα ορόσημο για τη Σχολή Αστυφυλάκων Κομοτηνής, αφού τρία χρόνια και δυόμισι μήνες από το αιφνιδιαστικό κλείσιμό της, θα ξανανοίξει τις πύλες της για να υποδεχτεί πρωτοετείς δόκιμους αστυφύλακες. Αυτό ανακοινώθηκε κι επίσημα πλέον από τη διοίκηση της σχολής, που με σχετικό δελτίο τύπου επιβεβαιώνει την άφιξη των πρωτοετών δοκίμων από το πρωί μέχρι το απόγευμα της προσεχούς Κυριακής, κάνοντας γνωστό μεταξύ άλλων ότι ο συνολικός αριθμός τους είναι 301. 

Αναλυτικά το δελτίο τύπου αναφέρει τα εξής:

«Την Κυριακή 18-10-2015 και από ώρες 08.00΄ έως 18.00΄ αναμένεται να παρουσιασθούν στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής, 301 νέοι δόκιμοι αστυφύλακες, ήτοι 224-άνδρες και 77 γυναίκες, ως επιτυχόντες στις Πανελλήνιες Εξετάσεις του έτους 2013. Οι 80 άνδρες εξ’ αυτών, θα κατανεμηθούν, μετά το πέρας της βασικής εκπαίδευσής τους, στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Ρεθύμνου.
 
Τους νεοκαταταχθέντες θα  υποδεχθεί ο Διοικητής του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής,  Αστυνόμος Α΄ Πέτρος Δερμετζίδης με όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό, ο οποίος θα τους καλωσορίσει στη μεγάλη αστυνομική οικογένεια και θα τους συγχαρεί για την επιτυχία τους.
 
Οι πρωτοετείς Δόκιμοι Αστυφύλακες θα παρακολουθήσουν πρόγραμμα βασικής εκπαίδευσης και στη συνέχεια το τακτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης.
 
Η Σχολή Αστυφυλάκων σύμφωνα με το Π.Δ. 352/95 άρθρο 1 είναι Ανωτέρα Σχολή υπερδιετούς κύκλου σπουδών, έχει ως αποστολή την εκπαίδευση των Δοκίμων Αστυφυλάκων και αποβλέπει στην άρτια επαγγελματική κατάρτιση, τη γενική μόρφωση και την κατάλληλη σωματική και ψυχική προετοιμασία των εκπαιδευομένων, ώστε να καταστούν ικανοί αστυνομικοί και ανακριτικοί υπάλληλοι».       

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.