3 Ταχυδρομικους Κωδικες αποκτα η Κομοτηνη

Παραμένουν ως έχουν οι Τ.Κ. στην υπόλοιπη Ροδόπη

Παρελθόν για τους κατοίκους της Κομοτηνής αποτελεί πλέον ο Ταχυδρομικός Κώδικας 69100, που αντικαθίσταται κατά περίπτωση από τους 69131, 69132 και 69133. Και λέμε κατά περίπτωση, διότι οι παραπάνω Τ.Κ. θα αντιστοιχούν σε συγκεκριμένες οδούς, όχι σε καθορισμένες αστικές ζώνες, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατό να προσδιοριστεί με ακρίβεια η αντιστοίχησή της. Ενδέχεται δηλαδή δύο διπλανές οδοί να έχουν διαφορετικό Τ.Κ. ή ακόμα και στην ίδια οδό να ισχύουν δύο και τρεις διαφορετικοί Τ.Κ.  Ένα χαρακτηριστικό τέτοιο παράδειγμα είναι αυτό της Λ.Ηρώων. Οι οικοδομές, που βρίσκονται κατά μήκος της λεωφόρου, θα έχουν πλέον τρεις διαφορετικούς Ταχυδρομικούς Κώδικες και συγκεκριμένα: από το 1 έως το 79 τον 69132, από το 2 έως το 80 τον 69133 και από το 81 μέχρι τέρμα και 82 μέχρι τέρμα τον 69131.

Προκειμένου να αποφευχθούν τα προβλήματα και οι παρανοήσεις, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία θα αποστείλουν μαζικά ειδοποιήσεις, με τις οποίες θα γνωστοποιούνται οι νέοι Ταχυδρομικοί Κώδικες σε όλα τα νοικοκυριά της πόλης. Σχετική ενημέρωση έχουν λάβει ήδη οι δημόσιοι φορείς, όπως η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ, ο ΔΕΥΑΚ, η Εφορία και ο δήμος.  Επιπλέον, έχει αναρτηθεί η ανάλυση των οδών της πόλης μας στην ιστοσελίδα του ΕΛΤΑ (www.elta.gr), όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τον Ταχυδρομικό Κώδικα που αντιστοιχεί στη διεύθυνσή τους.
Να σημειωθεί ότι οι παραπάνω αλλαγές των ΕΛΤΑ αφορούν αποκλειστικά και μόνο τον αστικό ιστό της Κομοτηνής. Στους οικισμούς του δήμου Κομοτηνής θα εξακολουθήσει να ισχύει ο Τ.Κ. 69100, όπως και 69.200, 69.300 και 69.400 για τις υπόλοιπες περιοχές της Ροδόπης. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.