2ο βραβειο για τους μαθητες του Τζελαλ Μπαγιαρ στη Θεσσαλονικη

Μαθητικό μουσικό σύνολο διακρίθηκε στους Αγώνες Τέχνης των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη

Με τη συμμετοχή 550 μαθητών από 45 Γυμνάσια και Λύκεια της Ελλάδας και της Ομογένειας πραγματοποιήθηκαν από τις 25 ως τις 27 Φεβρουαρίου οι Πανελλήνιοι Μαθητικοί Καλλιτεχνικοί Αγώνες με τον διακριτικό τίτλο Αγώνες Τέχνης, τους οποίους διοργάνωσαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στη Θεσσαλονίκη τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη. Οι μαθητές διαγωνίστηκαν στο θέατρο, τη μουσική, την ποίηση, τη ζωγραφική, τη φωτογραφία και το video.
 
Την τελευταία ημέρα των αγώνων πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής των βραβείων ενώ προηγήθηκε ένα μουσικοχορευτικό δρώμενο από τους μαθητές του Ζωγραφείου Γυμνασίου – Λυκείου Κωνσταντινούπολης και η προβολή ενός ντοκιμαντέρ για το Ζωγράφειο. Ακολούθησε η βράβευση του Διευθυντή του, κ. Γ. Δερμιτζόγλου, από τη Γενική Διευθύντρια των Εκπαιδευτηρίων και εμπνεύστρια των Αγώνων Τέχνης, κ. Α. Χασιώτη.
 
Στην κατηγορία της μουσικής διαγωνίστηκε, καταφέρνοντας μάλιστα να αποσπάσει το 2ο βραβείο, το Μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο «Τζελάλ Μπαγιάρ» της Κομοτηνής. Για την ακρίβεια, οι Κομοτηναίοι μαθητές μοιράστηκαν το βραβείο με τους συναδέλφους τους από το Γενικό Λύκειο Καλυβίων, ενώ την πρώτη θέση στη συγκεκριμένη κατηγορία κατέλαβαν οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη.
 
Δείτε το βίντεο με την παρουσία του μουσικού συνόλου από το μειονοτικό σχολείο Κομοτηνής στον διαγωνισμός Αγώνες Τέχνης 2016 εδώ.

Συγχαρητήρια ανακοίνωση από το Διευθυντή και το Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου

Μετά την επιτυχία τους αυτή ο Διευθυντής του Μειονοτικού Γυμνασίου-Λυκείου Κομοτηνής κ. Τουνάλπ Μεμέτ και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου με ανακοίνωσή τους συγχαίρουν τους μαθητές και της μαθήτριες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό.
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:
 
«Ο Διευθυντής του Μειονοτικού Γυμνασίου – Λυκείου Κομοτηνής Τουνάλπ Μεμέτ και ο Σύλλογος Διδασκόντων συγχαίρουμε θερμά τους Αλή Οζάν, Γιουνούς Χαλήλ Κιουμπρά, Γκιογεμπακάν Αλή Εμιρχάν, Καλεντζή Χαλήλ Μερβέ, Ντουρμπά Ιμπραήμ Χασήμ Αχμέτ, Οσμάν Μουσταφά, Οσμάνογλου Σινέμ, Σερήφ Ογλαριντάν Ενές και Χασάν Μπατουχάν, μαθητές και μαθήτριες του Μουσικού Συνόλου του σχολείου μας, οι οποίοι, με την εμπνευσμένη καθοδήγηση του καθηγητή Μουσικής κ. Μεχμέτ Μουσταφά, το Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2016, συμμετείχαν στους Αγώνες Τέχνης των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη στη Θεσσαλονίκη και κέρδισαν το δεύτερο βραβείο.
 
Ευχόμαστε στους μαθητές μας θερμά συγχαρητήρια και κάθε επιτυχία στις μελλοντικές τους προσπάθειες!»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.