Νεο Καλεσμα κινητοποιησης απο την Κινηση Ελευθερης Παραλιας Θασου

«Ξεκίνησε στην Πάρο, έφτασε στην Θάσο, παραλία ελεύθερη όπου και αν φτάσω»

Λίγες μέρες μετά την δημιουργία της η Κίνηση Ελέυθερης Παραλίας Θάσου προχώρησε σε κινητοποίηση των κατοίκων της Θάσου και με το Σύνθημα «Ξεκίνησε στην Πάρο, έφτασε στην Θάσο, παραλία ελεύθερη όπου και αν φτάσω» πραγματοποίησε την πρώτη της διαμαρτυρία στην παραλία «Ατσπάς» στην Σκάλα Μαριών της Θάσου.

Η Κίνηση Ελέυθερης Παραλίας Θάσου συνεχίζει δυναμικά καλώντας  τους πολίτες εκ νέου στην νέα κινητοποίηση την Παρασκευή 11 Αυγούστου, ώρα 12.00 στην παραλία Αλυκή

Δείτε παρακάτω την ανακοίνωση της Κίνησης Ελεύθερης Παραλίας Θάσου:

Με το σύνθημα αυτό πραγματοποιήσαμε το πρωί της Τετάρτης 9 Αυγούστου την πρώτη παρέμβαση της Κίνησης Ελεύθερης Παραλίας Θάσου, στην παραλία «Ατσπάς» στην Σκάλα Μαριών της Θάσου. Κάτοικοι και επισκέπτες του νησιού, με την παρουσία αστυνομικής δύναμης, διεκδικήσαμε ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία, που έχει καταληφθεί σχεδόν εξολοκλήρου από την επιχείρηση.

Η δράση της Κίνησης είχε ανακοινωθεί από την προηγούμενη ημέρα στο νησί, με αποτέλεσμα η επιχείρηση το προηγούμενο βράδυ να απομακρύνει αρκετές υπεράριθμες ξαπλώστρες, χωρίς ωστόσο να περιοριστεί στα νόμιμα όρια. Οι παράνομες ξαπλώστρες της συνέχισαν να καλύπτουν όλο το μέτωπο της παραλίας μέχρι το κύμα. Η πλήρης κατάληψη της παραλίας από την επιχείρηση, που συμπεριλαμβάνει κι αυθαίρετα κτίσματα, υποχρέωνε ως σήμερα κάθε επισκέπτη να πληρώνει τόσο την είσοδο όσο και την τροφοδοσία του. Ενώ συμφωνητικό της με τον δήμο Θάσου της επιτρέπει να εκμεταλλεύεται 500τμ, κατέλαβε και τα 1500τμ της παραλίας, γεγονός που οδήγησε την αστυνομία να συλλάβει την υπεύθυνη της επιχείρησης με τη διαδικασία του αυτοφόρου.

Η ελεύθερη και ανεμπόδιστη πρόσβαση στις παραλίες του νησιού είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων μας, και κανείς δεν έχει δικαίωμα να βάζει υποχρεωτικό εισιτήριο. Ο νόμος προβλέπει ότι το 50% όλων των παραλιών πρέπει να είναι ελεύθερο και το 100% σε απόσταση ως 5 μέτρα από την θάλασσα. Καλούμε τον δήμο Θάσου και την Κτηματική Υπηρεσία Καβάλας καθώς και κάθε αρμόδιο να εφαρμόσουν τις συμφωνίες παραχώρησης αιγιαλών που υπέγραψαν και να βάλουν όριο στην πλήρη, ανεξέλεγκτη, παράνομη και αντιαισθητική υπερεκμετάλλευση των παραλιών μας, που υπονομεύει το μέλλον του τόπου. Καλούμε τις δημοτικές παρατάξεις, τους πολιτιστικούς και περιβαλλοντικούς συλλόγους να στηρίξουν έμπρακτα τον αγώνα για την τήρηση του νόμου, τη σωτηρία του νησιού και την προάσπιση του δημόσιου χώρου.

Συνεχίζουμε την Παρασκευή 11 Αυγούστου, ώρα 12.00 στην Αλυκή, τόπο ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς και αρχαιολογικής σημασίας, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει υποβαθμιστεί σε ένα τεράστιο «μπιτσόμπαρο». Να είμαστε όλοι και όλες εκεί!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.