2η Ποδηλατοπορεια στη μνημη των θυματων της Γενοκτονιας των Αρμενιων στην Κομοτηνη

Από τον Αρμένικο Σταυρό Ελέους Μακεδονίας-Θράκης – Παράρτημα Ερεπουνί Κομοτηνής και τους On Bikes ποδηλάτες Κομοτηνής

Τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Αρμενίων τίμησαν για δεύτερη χρονιά ο Αρμένικος Σταυρός Ελέους Μακεδονίας-Θράκης – Παράρτημα Ερεπουνί Κομοτηνής και οι On Bikes ποδηλάτες Κομοτηνής με τη 2η Ποδηλατοπορεία τους, το απόγευμα τους Σαββάτου 11 Ιουνίου.
 
Ξεκινώντας από την Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής μικροί και μεγάλοι ποδηλάτες, Αρμένιοι και μη, έχοντας δεμένα στα ποδήλατά τους μπαλόνια στα χρώματα του άνθους «μη με λησμόνει» το επίσημο σήμα της 100ής επετείου της Γενοκτονίας των Αρμενίων, έδωσαν το δικό τους μήνυμα για τα διδάγματα της Αρμενικής Γενοκτονίας, που δεν είναι άλλο από την αξία του να διδασκόμαστε από τις τραγωδίες του παρελθόντος με την ελπίδα ότι δεν θα βιώσουμε ποτέ ξανά παρόμοιες στο μέλλον. 

Ο συμβολισμός του άνθους «μη με λησμόνει»

Να υπενθυμίσουμε πως τα πέντε πέταλα του άνθους συμβολίζουν τις πέντε ηπείρους, όπου τα θύματα της Γενοκτονίας βρήκαν καταφύγιο και σκορπίστηκαν σε όλο τον κόσμο αποτελώντας τη μεγάλη αρμενική διασπορά.
 
Παράλληλα τα τέσσερα χρώματα του λογότυπου συμβολίζουν:
 
– Το μαύρο κέντρο το παρελθόν τη φρίκη και τις μνήμες της σφαγής. 
– Το ακτινωτό λιλά, που περιβάλλει το «παρελθόν», τη συμμετοχή στην ιδέα της ενοποίησης και της ομοψυχίας. 
– Τα μοβ πέταλα ως κύριο χρώμα προτάθηκαν για να συμβολίζουν το μέλλον και την προοπτική της ενοποίησης, καθώς είναι το χρώμα που χρησιμοποιείται ευρύτατα στα ιμάτια των ιερέων της Αρμενικής Αποστολικής Εκκλησίας, η οποία αποτελεί αδιαμφισβήτητη βάση της Αρμενικής Εθνικής Συνείδησης. 
– Το κίτρινο χρώμα αποδίδει την ιδέα της αιωνιότητας και συμβολίζει το φως του ήλιου και την ελπίδα για ζωή και δημιουργία. Αναπαρίσταται από 12 κυκλικά τοποθετημένους «στήμονες» που συμβολίζουν τους 12 στύλους του Μνημείου της Γενοκτονίας Τσιτσερνακαμπέρντ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.