2η Εβδομαδα Ψυχικης Υγειας στην ΠΑΜΘ

Εκδηλώσεις σε Αρριανά, Κομοτηνή, Ίασμο, Σώστη, Ίμερο, Σάπες

Το διάστημα 18 έως 24 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί στην περιφέρεια ΑΜΘ η 2η Εβδομάδα Ψυχικής Υγείας. Την επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων θα κηρύξει ο Υφυπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Βαρτζόπουλος ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης στην Δράμα.

Η Εβδομάδα αποτελεί μια μοναδική προσπάθεια διασύνδεσης και διαλόγου των φορέων ψυχικής και κοινωνικής υγείας με τους πολίτες της περιφέρειάς μας.

Στη Ροδόπη η επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων θα γίνει τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου, το απόγευμα στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ενημερωτικές ομιλίες, συνέδρια, βιωματικά εργαστήρια σε Αρριανά, Κομοτηνή, Ίασμο, Σώστη, Ίμερο, Σάπες

Το πρόγραμμα δράσεων για τη Ροδόπη την πρώτη ημέρα έχει ως εξής

Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023

Αρριανά

  • 10:00- 13:00 Δημοτικό Σχολείο Αρριανών

Βιωματικό Εργαστήρι με θέμα: «Θετικά και αρνητικά του διαδικτύου» σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης Ορφέας.

  • 19:00-20:00 Αίθουσα εκδηλώσεων δημοτικού καταστήματος Αρριανών

Ομιλία: «Τα συμπτώματα των πιο συχνών καρδιαγγειακών νοσημάτων. Πότε πρέπει να πάμε σε καρδιολόγο». Ρησγγίτς Αλή, Ειδικός Καρδιολόγος.

  • 20:00-21:00 Αίθουσα εκδηλώσεων δημοτικού καταστήματος Αρριανών

Ομιλία: «Ενημέρωση των Κοινωνικών Προγραμμάτων των Κέντρων Κοινότητας». Γεωργιάδου Ειρήνη Κοινωνική Λειτουργός και Νεσέ Μεμέτ Ψυχολόγο, των Κέντρων Κοινότητας Φιλλύρας.

Κομοτηνή

  • 19:00-21:00 Φουαγιέ Μεγάρου Μουσικής

Έναρξη της «2ης εβδομάδας ψυχικής υγείας στο πλαίσιο της εβδομάδας Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας» στην Π.Ε. Ροδόπης.

  • 19:00-19:30

Χαιρετισμοί επισήμων.

Χαιρετισμός από τον Αντιπεριφερειάρχη Τσαλικίδη Νικόλαο.

Πρόλογος – Χαιρετισμός. Αντωνιάδης Άγγελος, Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΑΜΘ.

  • 19:30-19:45

Εισήγηση: «Διασύνδεση Φορέων. Ο συντονισμός των δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της 2ης Εβδομάδας ψυχικής υγείας στο πλαίσιο της Εβδομάδας Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας». Δρ. Μαγδαληνή Κατσικίδου, Ψυχίατρος, Διευθύντρια ΕΣΥ, Ψυχιατρικό Τμήμα και Κέντρο Ψυχικής Υγείας Γ.Ν. Ξάνθης.

  • 19:45-20:15

Ομιλία: «Οι ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις των αγχωδών και καταθλιπτικών Διαταραχών».

Δρ. Εσαγιάν Γκάρο Ψυχίατρος-Ψυχοθεραπευτής, Επιστημονικά Υπεύθυνος του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Ροδόπης «Ορφέας» σε συνεργασία με τον Ο.Κ.Α.Ν.Α.

  • 20:15 Συζήτηση. Λήξη εκδήλωσης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.