25 με 27 Νοεμβριου η Εκθεση «Ανατολικη Μακεδονια – Θρακη»

Μεγάλο «στοίχημα» η ακόμη μεγαλύτερη διεθνοποίησή της

Το τελευταίο τριήμερο του προσεχούς Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η φετινή Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία – Θράκη» στον εκθεσιακό χώρο της Βιομηχανικής Περιοχής της Κομοτηνής, όπως αποφασίστηκε σήμερα στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Επιτροπής Διοργάνωσης της Πανελλήνιας Εμπορικής Έκθεσης «Ανατολική Μακεδονία – Θράκη», παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κ. Χρήστου Μέτιου και του Γενικού Διευθυντή της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, κ. Αλέξανδρου Ταξιρλή.

Όπως ειπώθηκε και κατά την διάρκεια της συνεδρίασης βασικός στόχος της διοργάνωσης είναι η αύξηση της επισκεψιμότητας της περιοχής και του παραγόμενου εισοδήματος στον τόπο.

 
Χρήστος Μέτιος «Η Έκθεση Ανατολική Μακεδονία – Θράκη να αποτελέσει το κύριο οικονομικό γεγονός και μία μεγάλη γιορτή για την πόλη και την περιφέρεια ΑΜ-Θ συνολικά»

 

Στο πλαίσιο αυτό όπως επεσήμανε στις δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ.Χρήστος Μέτιος «η Περιφέρεια στηρίζει τις εκθέσεις, που διοργανώνει κάθε Περιφερειακή Ενότητα. Η συγκεκριμένη, όμως, Έκθεση, είναι η κεντρική Έκθεση και διοργανώνεται σε συνεργασία με τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (Δ.Ε.Θ. – HELEXPO), η οποία προσδίδει ιδιαίτερο κύρος και αξιοπιστία, αφού αποτελεί τον επίσημο εκθεσιακό φορέα της χώρας». Όπως έκανε επίσης γνωστό στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης θα πραγματοποιηθούν και μία σειρά εκδηλώσεων επιχειρηματικού ενδιαφέροντος αλλά και παράλληλες εκδηλώσεις που θα διανθίσουν την έκθεση, με στόχο η Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία- Θράκη» «να αποτελέσει το κύριο οικονομικό γεγονός της ευρύτερης περιοχής και μία μεγάλη γιορτή για την πόλη και την περιφέρεια ΑΜ-Θ συνολικά».

Αλέξανδρος Ταξιρλής «Φέτος θέλουμε να προσφέρουμε ένα πολυγεγονός»

«Θέλουμε να προσφέρουμε όχι απλά μία έκθεση, αλλά ένα πολυγεγονός, με παράλληλες εκδηλώσεις, επιχειρηματικού και πολιτιστικού χαρακτήρα, και βέβαια να έχουμε μια μεγάλη περιφερειακή έκθεση, η οποία αποτυπώνει τη δυναμική της περιοχής» δήλωσε με τη σειρά του ο κ. Ταξιρλής σημειώνοντας ότι «βασικός στόχος μας είναι να έχουμε έναν εκθεσιακό χώρο πλήρη, από πλευράς εκθετών, από όλη την Ελλάδα, αλλά και από πλευράς επισκεψιμότητας, η οποία φέτος ευελπιστούμε να ξεπεράσει το περσινό ρεκόρ. Και φέτος έχουμε όλα τα στοιχεία να το ξεπεράσουμε, αλλά το κυριότερο όλων είναι να έχουμε ένα αποτέλεσμα και στο επίπεδο των συμμετοχών και στο επίπεδο των συναλλαγών και χρήσιμα συμπεράσματα από τις παράλληλες εκδηλώσεις που θα οργανώσουμε».

Το κόστος συμμετοχής όπως τόνισε ο ίδιος θα παραμείνει σταθερό σε σχέση με πέρυσι, ούτως ώστε να συμμετάσχουν όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις, ενώ από τους βασικούς στόχους είναι και η συμμετοχή επιχειρήσεων του εξωτερικού στο πλαίσιο της διεθνοποίησης της Έκθεσης. Στόχος που ξεκίνησε από πέρυσι και συνεχίζεται και φέτος με ακόμη μεγαλύτερη ένταση. «Φέτος μέσα από τις κινήσεις τόσο της Περιφέρειας όσο και του αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης νομίζω πως η έκθεση θα τύχει ακόμα μεγαλύτερης διεθνοποίησης που είναι ένα σημαντικό στοιχείο για να αποκτήσει άλλα χαρακτηριστικά και να ξεφύγει από προβλήματα του παρελθόντος που νομίζω ότι είναι αυτό που χρειάζεται η περιοχή ακόμα περισσότερο» υπογράμμισε ο κ. Ταξιρλής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.