25 χρονια Εταιρεια Παιδαγωγικων Επιστημων Κομοτηνης

Το ευχαριστώ της Ελένης Μπολιάκη στον Αλέξανδρο Καζαντζή

Γράφαμε χθες για την εκδήλωση που έλαβε χώρα στο πολιτιστικό κύτταρο του δήμου Κομοτηνής για τον «Μύθο στην εκπαίδευση» που υλοποιείται και τη νέα σχολική χρονιά με πρωτοβουλία της Εταιρίας Παιδαγωγικών Επιστημών Κομοτηνής, με επιστημονική υπεύθυνη την κ. Ελένη Μπολιάκη.
 
Απευθύνοντας, λοιπόν, σύντομο χαιρετισμό στην εν λόγω εκδήλωση η κ. Μπολιάκη αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν τη δεύτερη χρονιά της σειράς ομιλιών.
 
Έτσι, όπως αποκάλυψε, στις 12 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η ομιλία του κ. Δημήτρη Βλάχου, σχολικού σύμβουλου Φιλολόγων Ροδόπης, φιλόλογου-ιστορικού και συγγραφέα, του οποίου το θέμα είναι: «Ελληνικές Φιλοσοφικές και Μυθολογικές Ψηφίδες στον Δον Κιχώτη. Παιδαγωγική διάσταση του έργου.»
 
Στις 23 Ιανουαρίου ο κ. Γκάρο Εσαγιάν, ψυχίατρος και ψυχαναλυτής, θα αναλύσει το θέμα «Ο Ρόλος του Μύθου στη Συγκρότηση του Υποκειμένου: Ψυχαναλυτική Προσέγγιση, ενώ ο πατέρας Απόστολος Καβαλιώτης, Ειδικός στην Ειδική Αγωγή, στις 20 Φεβρουαρίου θα αναφερθεί στο θέμα: «Μύθος και Ειδική Αγωγή»
 
Κινηματογράφος και Βάκχες του Ευριπίδη» θα είναι το επίκεντρο της αναπληρώτριας καθηγήτριας Ελένης Μπολιάκη στις 31 Μαρτίου και τέλος, η κ. Βάντα Παπαϊωάννου Βουτσά, φιλόλογος και συγγραφέας, που έχει διδάξει για πολλά χρόνια στην Κομοτηνή, στις 4 Μαΐου θα σχολιάσει το Μύθο και την Τέχνη.  

«Δεν θα ήμασταν εδώ σήμερα, εάν ένας ανήσυχος και φωτισμένος άνθρωπος δεν φρόντιζε για την ύπαρξη αυτής της πνευματικής εστίας» 

Παράλληλα η ίδια δεν παράλειψε να αναφερθεί στη συμπλήρωση 25 χρόνων από της ιδρύσεως της Εταιρίας. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν δε η αναφορά της στον κ. Αλέξανδρο Καζαντζή, ο οποίος, πλέον των άλλων ιδιοτήτων του, είναι εμπνευστής και πρωτεργάτης της ΕΠΕΚ. «Δεν θα ήμασταν εδώ σήμερα, εάν ένας ανήσυχος και φωτισμένος άνθρωπος δεν φρόντιζε για την ύπαρξη αυτής της πνευματικής εστίας, όπου δάσκαλοι, καθηγητές, ακαδημαϊκοί, επιστήμονες και καλλιτέχνες, μπορούν να μοιράζονται με την τοπική κοινωνία τις ιδέες τους, τη σκέψη τους και τη δουλειά τους, απλά και αποτελεσματικά» τόνισε η κ. Μπολιάκη και εξήγησε «αναφέρομαι στον κ. Αλέξανδρο Καζαντζή, εκπαιδευτικό αλλά και νομικό, και πρώην προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ροδόπης, ο οποίος είναι και ο Ιδρυτής της Εταιρείας Παιδαγωγικών Επιστημών Κομοτηνής και Ιδρυτής του Θρακικού Μουσείου Παιδείας».
 
«Επίτιμε Πρόεδρε, σας ευχαριστούμε πολύ για αυτό το έργο και την εν γένει προσφορά σας στην τοπική κοινωνία» τόνισε η ίδια συγχαίροντας επίσης την κ. Μαίρη Κοσμίδου για την εκλογή της ως νέα Προέδρου της Εταιρείας Παιδαγωγικών Επιστημών και ευχόμενη καλή δύναμη στο νέο διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας που αποτελούν ο κ. Τακάς η κ. Χατζή, η κ. Κουτσογιάννη, ο κ. Σιγούρος, και ο κ. Τσαρδακλής.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.