24 ατομα στοιβαζε στο φορτηγο του 39χρονος Βουλγαρος

Συνελήφθη το Σάββατο το πρωί, στην Εθνική Οδό Αρδανίου – Ορμενίου Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 39χρονος, υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας είκοσι τέσσερις μετανάστες. Είκοσι από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας και τέσσερις υπήκοοι Ιράκ.
 
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 39χρονο, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, με βουλγάρικες πινακίδες, μετέφερε, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας είκοσι τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες.
 
Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα και πέντε κινητά τηλέφωνα. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου. 

Τσάντα με 400 ευρώ «βούτηξε» 17χρονος «τσαντάκιας» στην Ξάνθη

Εξιχνιάστηκε, άμεσα, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, αρπαγή τσάντας 21χρονης, που διαπράχθηκε, την Παρασκευή το μεσημέρι, σε Επαρχιακή Οδό της Ξάνθης.
 
Συνελήφθη το ίδιο μεσημέρι, από τους παραπάνω αστυνομικούς, 17χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία.
 
Ειδικότερα, ο δράστης, το μεσημέρι της Παρασκευής, προσέγγισε την 21χρονη, η οποία επέβαινε σε δίκυκλο όχημα και αφαίρεσε από την κατοχή της μία τσάντα, που περιείχε το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ, ενώ στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή.
 
Μετά την καταγγελία του περιστατικού οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες κατά τη διάρκεια των οποίων ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του 17χρονου, ο οποίος εντοπίσθηκε και συνελήφθη. Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε μόνο η αφαιρεθείσα τσάντα, η οποία κατασχέθηκε και αποδόθηκε στην ιδιοκτήτριά της.
 
Σημειώνεται ότι ο 17χρονος έχει απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές, ενώ την 5-11-2015 διέφυγε από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης Βόλου, όπου κρατούνταν. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.

13 Σύριους προσπάθησε να βάλει παράνομα στη χώρα 47χρονος Τούρκος

Συνελήφθη το Σάββατο το βράδυ, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 47χρονος, υπήκοος Τουρκίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας δεκατρείς υπηκόους Συρίας. Αναλυτικότερα, ο 47χρονος οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου), με τουρκικές πινακίδες, μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα. Εκεί, κατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, διαπίστωσαν ότι ο δράστης μετέφερε με το παραπάνω όχημα δεκατρείς μετανάστες, προωθώντας τους με αυτό τον τρόπο παράνομα στην ενδοχώρα.
 
Κατασχέθηκαν ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, το χρηματικό ποσό των 790 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης. 

Θανατηφόρο τροχαίο στην Ε.Ο. Αλεξανδρούπολης – Φερών

Αυτοκίνητο με 3 επιβαίνοντες εξετράπη της πορείας του
 
Το μεσημέρι της Κυριακής, στο 16ο χλμ της Εθνικής Οδού Αλεξανδρούπολης – Φερών, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε 81χρονος και επέβαιναν ένας 41χρονος και μια 64χρονη, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό της 64χρονης και τον ελαφρύ τραυματισμό των άλλων δύο. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου λίγες ώρες αργότερα η 64χρονη υπέκυψε στα τραύματά της. Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Αλεξανδρούπολης. 

Στα χέρια της αστυνομίας δύο διακινητές

Μετέφεραν παράνομα στη χώρα 26 Σύριους
 
Συνελήφθησαν το Σάββατο, στον Έβρο, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, δύο διακινητές, ένας 53χρονος υπήκοος Βουλγαρίας και ένας 30χρονος Έλληνας, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά 26 υπηκόους Συρίας.
 
Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, σε Επαρχιακή Οδό του Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κυπρίνου συνέλαβαν τον 53χρονο, διότι σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στην καρότσα του Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητου (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου), που οδηγούσε, εντόπισαν 19 μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους προωθούσε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας. Στη δεύτερη περίπτωση, το πρωί του Σαββάτου, στην Εθνική Οδό Ορεστιάδας – Αλεξανδρούπολης (ύψος οικισμού Αμοιρίου), αστυνομικοί της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 30χρονο, οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, προκειμένου να ακινητοποιήσει το όχημά του. Αυτός δεν συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς. Λίγο μετά τη διασταύρωση του οικισμού Μάνδρας, ο δράστης ακινητοποίησε το όχημά του και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως συνελήφθη από τους αστυνομικούς. Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του οχήματος, διαπιστώθηκε ότι προωθούσε με αυτό, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, επτά άτομα.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι το παραπάνω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο είχε κλαπεί από περιοχή της Αττικής. Σημειώνεται ότι ο 30χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.
Συνολικά κατασχέθηκαν:
• 1 Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, • 1 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, • το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ, • 2 κινητά τηλέφωνα
 
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Κυπρίνου και Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.