216 θεσεις ιεροδιδασκαλων στη Θρακη

Τα κριτήρια, η διαδικασία και ο τρόπος επιλογής τους

Δημοσιεύτηκε η απόφαση για τον καθορισμό των προσόντων, κριτηρίων επιλογής ανά κατηγορία, καθώς και τη διαδικασία πρόσληψης ιεροδιδασκάλων Ισλαμικής Θρησκείας στις Μουφτείες Ξάνθης, Κομοτηνής και Διδυμοτείχου. Οι θέσεις ανέρχονται σε 216 συνολικά, η σύμβαση εργασίας είναι 9μηνης διάρκειας και θα διέπεται από το ιδιωτικό δίκαιο.
 
Έργο των ιεροδιδασκάλων σύμφωνα με την απόφαση θα είναι η διδασκαλία του Κορανίου στα Τεμένη της Θράκης και σε δημόσια σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Θράκη, η διδασκαλία μαθημάτων θρησκευτικής μουσουλμανικής εξειδίκευσης, καθώς και την αραβική γλώσσα στα μουσουλμανικά Ιεροσπουδαστήρια και η υπηρεσία ως βοηθητικό διοικητικό προσωπικό στην Κεντρική Υπηρεσία της Μουφτείας.
 
Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι Έλληνες πολίτες μόνιμοι κάτοικοι Θράκης, μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας, να έχουν συμπληρώσει, οι μεν υποψήφιοι κατηγορίας Π.Ε και Δ.Ε το 21ο έτος της ηλικίας τους, οι δε υποψήφιοι κατηγορίας Υ.Ε το 20ο έτος, να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν απαλλαγεί νομίμως από αυτές, να μην υπάρχει κώλυμα από ποινική καταδίκη, στερητική ή επικουρική δικαστική συμπαράσταση, και να έχουν την υγεία και τη φυσική καταλληλότητα για την άσκηση των καθηκόντων της συγκεκριμένης θέσης. Οι απαιτούμενοι τίτλοι εκπαίδευσης απαριθμούνται αναλυτικά κατά κατηγορία στο ΦΕΚ 1398/τεύχος Β/7-7-2015.

Κριτήρια, διαδικασία και τρόπος επιλογής των υποψηφίων

Η πλήρωση των θέσεων γίνεται με επιλογή, κατόπιν προκήρυξης. Την προκήρυξη εκδίδει το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων και το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και οι αιτήσεις υποβάλλονται από τους ενδιαφερόμενους στις κατά τόπους Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίες στη συνέχεια τις διαβιβάζουν στις Μουφτείες, προκειμένου να τεθούν υπόψη της οικείας Επιτροπής. Η οικεία Επιτροπή προκειμένου να αποφασίσει για την επιλογή των καταλληλότερων ιεροδιδασκάλων, αφού εξετάσει τα τυπικά προσόντα των υποψηφίων, σχηματίζει συνολική εικόνα για την ικανότητά τους, συνεκτιμώντας το ήθος, τη δραστηριότητα και την όλη προσωπικότητα τους, όπως επίσης και την προηγούμενη σταδιοδρομία τους ως ιεροδιδασκάλων, καλώντας τους σε προφορική συνέντευξη. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.