21 Νοεμβριου: Ημερα Ενοπλων Δυναμεων

Εορταστικές εκδηλώσεις στην Κομοτηνή

Την ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων θα γιορτάσει η Κομοτηνή τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου μέσα από την πραγματοποίηση μιας σειράς εκδηλώσεων. Από τις πρώτες πρωινές ώρες θα υπάρξει ένας γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Περιφερειακών και Δημοτικών καταστημάτων, των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών του νομού, ενώ με τη δύση του ηλίου θα ακολουθήσει φωταγώγησή τους.
 
Στις 11:00 θα αρχίσει η καθιερωμένη δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου όπου θα προεξάρχει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. κ. Παντελεήμων. Μετά τη δοξολογία, θα εκφωνηθεί μέσα στον Ιερό Ναό ο πανηγυρικός της ημέρας από το Διευθυντή του 1ου Επιτελικού Γραφείου της 29 Ταξιαρχίας Ταγματάρχης Πεζικού Κωνσταντίνο Μάρκο, στο πλαίσιο της σημασίας που προσδίδεται στην ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων.
 
Στις 11:30 θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης, από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Κομοτηνής, το Δήμαρχο Κομοτηνής, τον Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου, τον Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας ΑΜ-Θ, το Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ΑΜ-Θ, καθώς και λοιπές αρχές των Ενόπλων Δυνάμεων. Στεφάνι θα καταθέσουν επίσης, οι εφεδροπολεμιστικές οργανώσεις, καθώς και όποιος εκπρόσωπος νομικού προσώπου θελήσει να τιμήσει την εορτή αυτή.
 
Έπειτα θα ακολουθήσει η τήρηση ενός λεπτού σιγή, ενώ το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί στις 16:40 με την υποστολή της σημαίας στο χώρο του Ηρώου της πόλης με τη συμμετοχή στρατιωτικής μουσικής. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.