21 Μαρτιου: Παγκοσμια Ημερα Κατα του Ρατσισμου και της Ξενοφοβιας

Δράσεις ευαισθητοποίησης στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά του Ρατσισμού και της Ξενοφοβίας, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής με την υποστήριξη της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού Κομοτηνής (Δ.Κ.Ε.Π.Π.Α.Κ.) διοργανώνει δράση με τη συμμετοχή τοπικών φορέων στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016 από τις 18:00 έως τις 23:00. Έμφαση θα δοθεί, λόγω των τελευταίων εξελίξεων, στο θέμα των δικαιωμάτων των προσφύγων.
 
Η δράση μεταξύ άλλων περιλαμβάνει εκθέσεις φωτογραφιών και σκίτσων με θέμα το ρατσισμό και τους πρόσφυγες, ακτιβιστικό δρώμενο κατά του ρατσισμού, επιδαπέδια παιχνίδια, αντιρατσιστικό αλφαβητάρι, διανομή ενημερωτικού υλικού από οργανώσεις, προβολές video.
 
 Στις 20:00 θα λάβει χώρα μεγάλη αντιρατσιστική συναυλία με τα συγκροτήματα “Quartistic”, “Emerald” και “Εκείνος και ο Άλλος” (Δημήτρης Πατσαβούδης και Γιάννης Τζατζανάς).
 
Στη δράση συμμετέχουν οι φορείς:
• Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες,
• Περιφερειακό Τμήμα Κομοτηνής Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού,
• «ΑΡΣΙΣ» Αλεξανδρούπολης – Δομή Φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων,
• Σύλλογος Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα και Φίλων «ΠΕΡΠΑΤΩ» Κομοτηνής,
• Νέοι Ευρωπαίοι Φεντεραλιστές – JEF Komotini,
• Ελληνικός Οργανισμός Πολιτικών Επιστημόνων (ΕΟΠΕ) – Αντιπροσωπεία Κομοτηνής
 
Τέλος, στο χώρο θα υπάρχει ειδικό κουτί για τη συγκέντρωση μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων και βρεφικού γάλακτος σε σκόνη, είδη άμεσης ανάγκης για τους πρόσφυγες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.