200 στρεμματα καμενης αγροτοδασικης εκτασης ο απολογισμος της φωτιας στα Πατερμα

Η φωτιά οριοθετήθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Κυριακής ωστόσο οι πυροσβεστικές δυνάμεις διανυκτέρευσαν στο σημείο για το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Κυριακής 6 Αυγούστου στην Ροδόπη και συγκεκριμένα στο «τρίγωνο» Πάτερμα -Αρδεία – Καλλυντήρι όπου εκδηλώθηκε πυρκαγιά.

Λίγο μετά τις έξι το απόγευμα το μέτωπο λόγω και των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή έλαβε διαστάσεις καίγοντας αγροτοδασική έκταση.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση τόσο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κομοτηνής όσο και των λοιπών αρμοδίων φορέων που έσπευσαν στο σημείο για την κατάσβεσή της. Ειδικότερα στο σημείο επιχείρησαν δύο PZL από την Καβάλα, δύο αεροσκάφη τράκτορες από την Αλεξανδρούπολη , ένα ελικόπτερο ERICKSON S-64  και ένα ελικόπτερο καλαθοφόρο, μαζί με υδροφόρες αλλά και όχημα jcb του Δήμου Κομοτηνής, μαζί με πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής.

Η φωτιά οριοθετήθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, ωστόσο όπως έκανε γνωστό ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κομοτηνής κ.Θέμης Τζενετίδης, οι πυροσβεστικές δυνάμεις παρέμειναν στο σημείο καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας για την φύλαξη του χώρου ώστε να μην υπάρξουν αναζοπυρώσεις.

Όπως εξήγησε ο κ.Τζενετίδης η φωτιά ήταν έρπουσα, δίχως μεγάλη ένταση και εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική περιοχή, καίγοντας κυρίως θάμνους και πουρνάρια,, ενώ  με την άμεση κινητοποίηση και την συνεργασία όλων των αρμοδίων αρχών κατασβέστηκε πλήρως.

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για περίπου 200 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης που κάηκαν.

Στο σημείο έσπευσαν από την πρώτη στιγμή ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος, ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ.Νίκος Τσαλικίδης, ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ.Γιάννης Γκαράνης, ο κ.Θέμης Τζενετίδης, ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της ΠΑΜ-Θ κ.Κωνσταντίνος Χουβαρδάς, ο Ταξίαρχος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ.α..

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.