20 πυροσβεστικα οχηματα και 25 ατομα πεζοπορου τμηματος απο την ΑΜΘ στις πυρκαγιες της Αττικης

Κωνσταντίνος Κούκουρας «Η περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι πολύ δύσκολη περιοχή και κανένα σημείο της δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ασφαλές»

Με 20 πυροσβεστικά οχήματα και 25 άτομα πεζοπόρου τμήματος συνδράμουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης τις επιχειρήσεις κατάσβεσης που βρίσκονται σε εξέλιξη στα μέτωπα της Αττικής.

Άλλα τριάντα άτομα πεζοπόρου τμήματος βρίσκονται στις φωτιές της Ηλείας.

Η περιφερειακή διοίκηση της Πυροσβεστικής βρίσκεται σε ύψιστη ετοιμότητα για τυχόν περιστατικά εκδήλωσης πυρκαγιάς, ενώ έχουν ανακληθεί όλες οι άδειες του προσωπικού των υπηρεσιών της, όπως άλλωστε και σε όλες τις πυροσβεστικές υπηρεσίες της χώρας. «Είμαστε στην πιο κρίσιμη περίοδο της φετινής αντιπυρικής περιόδου, που θεωρώ ότι είναι η δυσκολότερη των τελευταίων ετών, πρόκειται για κατάσταση συναγερμού, όλο το προσωπικό είναι στην υψηλότερη ετοιμότητα και λόγω των συνθηκών κρίθηκε αναγκαία και η απόφαση για ανάκληση των αδειών», δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κωνσταντίνος Κούκουρας.

Ο ίδιος ανέφερε ότι έχει ζητηθεί από όλους του Διοικητές των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας να συγκαλέσουν στα κατά τόπους συντονιστικά όργανα, προκειμένου να συντονίσουν μαζί με τους εμπλεκόμενους φορείς και αρχές, όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες πρόληψης.

Σημείωσε, τέλος, ότι η προσοχή θα πρέπει να είναι πολύ μεγάλη στον νότιο Έβρο, στο Δάσος της Δαδιάς, στη Θάσο και στην οροσειρά της Ροδόπης, που είναι περιοχές υψηλού κινδύνου, πρόσθεσε ωστόσο ότι «στο σύνολό της η περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, λόγω των μεγάλων δασικών εκτάσεων που έχει, είναι πολύ δύσκολη περιοχή και κανένα σημείο της δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ασφαλές».

Καταλήγοντας κάλεσε τους πολίτες «να δείξουν μεγάλη υπευθυνότητα και να αποφύγουν οποιαδήποτε ενέργεια στην ύπαιθρο, που θα μπορούσε να προκαλέσει πυρκαγιά».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.