20 λεξικα της Ποντιακης διαλεκτου δωριστηκαν στο Δημοκριτειο Πανεπιστημιο Θρακης

Η Επιτροπή Ποντιακών Μελετών

20 αντίτυπα του «Ιστορικού Λεξικού της Ποντιακής Γλώσσας» και τα ισάριθμα αντίτυπα της «Γραμματικής της Ποντιακής Γλώσσας» για τις ανάγκες του μαθήματος «Εκμάθηση της Ποντιακής Διαλέκτου Ι & ΙΙ» το οποίο από φέτος διδάσκεται από καθηγητές του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων χωρών του Δ.Π.Θ. με έδρα την Κομοτηνή δώρισε η Επιτροπή Ποντιακών Μελετών παραχώρησε πριν λίγες μέρες

Οι διδάσκοντες του μαθήματος Ηλίας Κ. Πετρόπουλος και Ιωάννα Σιταρίδου ευχαρίσθησαντον Πρόεδρο της Επιτροπής Ποντιακών Μελετών, κ. Χρήστο Γαλανίδη, με ανακοίνωσή τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με πολλή χαρά και συγκίνηση λάβαμε τα αποσταλέντα από την Ε.Π.Μ 20 αντίτυπα του “Ιστορικού Λεξικού της Ποντιακής Γλώσσας” και τα ισάριθμα  αντίτυπα της “Γραμματικής της Ποντιακής Γλώσσας” του αείμνηστου Ανθίμου Κ. Παπαδόπουλου για τις ανάγκες του μαθήματος “Εκμάθηση της Ποντιακής Διαλέκτου Ι & ΙΙ” το οποίο από φέτος, για πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά, εισήχθη στο Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων χωρών του Δ.Π.Θ. με έδρα την Κομοτηνή. Τα βιβλία αυτά ήδη διανεμήθηκαν στους 20 φοιτητές που παρακολουθούν το μάθημα και οι οποίοι μας ζήτησαν να σας διαβιβάσουμε και τις δικές τους θερμότατες ευχαριστίες.

Είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι με την ευγενική αυτή χορηγία σας συμβάλλετε ενεργά στην βελτίωση του επιπέδου κατάρτισης και εκπαίδευσης των φοιτητών μας. Μέσα σε αυτά τα δύο πονήματα-εργαλεία του αοιδίμου Πανοσιολογιοτάτου πατρός, είναι καταγεγραμμένα το μεγαλείο, ο πλούτος και η δυναμική της ποντιακής γλώσσας μας.

Έτσι, η εκμάθησης της ποντιακής γλωσσικής ποικιλίας από τους φοιτητές μας διευκολύνεται κατά τον πλέον δυνατό και ευχάριστο τρόπο. Θα θέλαμε, εν κατακλείδι, δια της παρούσης να σας πληροφορήσουμε ότι είστε πάντοτε ευπρόσδεκτος σε κάποιο από τα μαθήματά μας στο Τμήμα μας, τα οποία διεξάγονται κάθε Δευτέρα μεταξύ 15:00-18:00, για να σας γνωρίσουν εκ του σύνεγγυς οι φοιτητές μας και να ενημερωθούν από εσάς τον ίδιο για το τόσο σημαντικό πνευματικό έργο που επιτελεί επί σειρά δεκαετιών η ΕΠΟΜΕ».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.