1ο Πανελληνιο Συνεδριο Βιολογικης Γεωργιας και Κτηνοτροφιας

22-24 Νοεμβρίου στο Παρανέστι της Δράμας

Το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Βιολογικής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας από την Ένωση Αγροτών Βιοκαλλιεργητών Βόρειας Ελλάδας στις 22, 23 και 24 Νοεμβρίου στο Παρανέστι της Δράμας, με συνδιοργανωτές το Δήμο Παρανεστίου και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Παρανεστίου. Το συνέδριο πρόκειται να πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη του δικτύου «Αιγίλοπας» αλλά και της κοινότητας «Πελίτι». Εισηγητές του συνεδρίου θα είναι ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθηγητές του ΑΠΘ και του ΔΠΘ, πρόεδροι συνεταιρισμών, γεωπόνοι, αλλά και η νομικός της οργάνωσης Kokopelli της Γαλλίας, ενώ το συνέδριο απευθύνεται σε βιοκαλλιεργητές, γεωργούς, κτηνοτρόφους, σπουδαστές και στο ευρύ κοινό.
Οι θεματικές ενότητες και οι στόχοι του συνεδρίου
 
Τρεις είναι οι θεματικές ενότητες τις οποίες πρόκειται να πραγματευτεί το συνέδριο, ήτοι η Βιωσιμότητα και οι προοπτικές της Βιολογικής Κτηνοτροφίας στις 22/11, η νομοθεσία και η αειφορική διαχείριση σπόρων και ντόπιων ποικιλιών στις 23/11 και η προώθηση αγροτικών προϊόντων στις βιολογικές αγορές παραγωγών στις 24/11.
 
Οι στόχοι που έθεσαν οι διοργανωτές είναι να ενημερωθούν και να επιμορφωθούν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι για τα ελληνικά κτηνοτροφικά φυτά, τη βιολογική καλλιέργεια, και τη νομοθεσία που αφορά τη βιοκαλλιέργεια και τις ντόπιες ποικιλίες να προωθηθούν αγροτικές δράσεις φιλικές προς το περιβάλλον και κατά επέκταση στην υγεία των καταναλωτών να συζητηθούν προβλήματα και θέματα που αφορούν την βιωσιμότητα των βιοκαλλιεργητών, έτσι ώστε να ληφθούν αποφάσεις για να κοινοποιηθούν στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και στην Ευρωπαϊκή Ένωση να ενημερωθεί το ευρύ κοινό για την ποιοτική αξία των ελληνικών βιολογικών προϊόντων, να γνωριστούν και να ανταλλάξουν μεταξύ τους απόψεις και εμπειρίες οι βιοκαλλιεργητές και γεωργοί τέλος, να παρουσιαστούν και να προταθούν μέσα και τρόποι για να αναπτυχθεί ήπια και αειφορικά η αγροτική οικονομία σε κάθε γωνία της Ελλάδας, εν μέσω οικονομικής κρίσης
 
Info:
Όλες οι πληροφορίες, το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου, τα αιτήματα συμμετοχής είναι διαθέσιμα στο διαδικτυακό τόπο της Ε.Α.Β.Β.Ε. www.biologikesagores.gr. Για την παρακολούθηση του συνεδρίου είναι απαραίτητη η έγκαιρη αποστολή αιτημάτων συμμετοχής έως τις 17/11/2015. Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής για το συνέδριο.
Αναλυτικά το πρόγραμμα: http://www.biologikesagores.gr/wp-content/uploads/2015/11/Bio-ProgramIMG-1.jpg
Για να κατεβάσετε το αίτημα συμμετοχής: http://www.biologikesagores.gr/wp-content/uploads/2015/10/aitisi_symmetohis.doc
Τηλέφωνα επικοινωνίας:
Χρυσούλα Σκορδίτη, Πρόεδρος Ένωσης, 6932 352002
Μαίρη Αραμπατζή, μέλος Δ.Σ. Ένωσης, 6972 549507
Έφη Κεχαγιά, συνεργάτης, 6908 626845

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.