1ο Πανελληνιο Συνεδριο Αρωματικων και Φαρμακευτικων Φυτων

Το Σάββατο 11 και Κυριακή 12 Ιουνίου στην Αλεξανδρούπολη

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης – Περιφερειακή Ενότητα Έβρου – Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Έβρου, διοργανώνει στην Αλεξανδρούπολη, το Σάββατο, 11, και την Κυριακή, 12 Ιουνίου 2016, στο Ξενοδοχείο ASTIR-EGNATIA, το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών, σε συνεργασία με την Ένωση Αρωματικών Φαρμακευτικών Φυτών Ελλάδας και την Ομάδα Παραγωγών Αρωματικών Φαρμακευτικών Φυτών Έβρου – Ροδόπης.
 
Στη διάρκεια του Συνεδρίου ειδικοί επιστήμονες από Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και Ινστιτούτα της Ελλάδας, όπως επίσης πρωτοπόροι του τομέα που ασχολήθηκαν επαγγελματικά και πέτυχαν, θα «καταθέσουν» τις γνώσεις και την εμπειρία τους, σχετικά με την παραγωγή και τη διάθεση στην αγορά των Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών. Θα παρουσιαστούν, επίσης, δεδομένα της μηχανικής τεχνολογίας και της απόσταξης, που άρχισαν να χρησιμοποιούνται στην καλλιέργεια στον τομέα αυτό.
 
«Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στις σημερινές δύσκολες συνθήκες της πατρίδας μας, θέλει να δώσει νέες προοπτικές στον πρωτογενή τομέα, με νέες καλλιέργειες, όπως είναι τα μοναδικά ελληνικά βότανα, γνωστά και περιζήτητα σε όλο τον πλανήτη. Η ελληνική φύση, μας προσφέρει τους εξαιρετικούς της θησαυρούς, το νερό και τη χλωρίδα, που μπορεί να απαντήσουν στις διαχρονικές ανάγκες για καλή υγεία, ευεργετική απόλαυση και ισορροπημένη διατροφή. Τα Αρωματικά και Φαρμακευτικά Φυτά ίσως αποδειχθούν στο άμεσο μέλλον χρυσή ευκαιρία για τους νέους που θέλουν να ασχοληθούν με την αγροτική παραγωγή και τις νέες καλλιέργειες στην Περιφέρειά μας και σε όλη την Ελλάδα» αναφέρει σε σχετικό της μήνυμα για τη διοργάνωση η διοίκηση της Περιφέρειας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.