1η Πολιτιστικη & Φυσιολατρικη εκδρομη για παιδια και συνοδους

Επίσκεψη στην Πάνδροσο και αναβίωση του εθίμου της Πιρπιρούνας στις 13 Μαΐου

Οι Συνεργαζόμενοι Ιδιωτικοί Παιδικοί Σταθμοί Ξάνθης «Μαγικός Αυλός» και «Το Πρότυπο», και το πρόγραμμα Δράσεις Ιστορίας Μνήμης Πολιτισμού, προσκαλούν τους ενδιαφερόμενους να συμμετέχουν στην πρώτη κοινή πολιτιστική και φυσιολατρική εκδρομή, φιλική για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας.

Το Σάββατο 13 Μαΐου, θα επισκεφθούν το όμορφο χωριό Πάνδροσος, στον νομό Ροδόπης, όπου μικροί και μεγάλοι θα αναβιώσουν το έθιμο της Πιρπιρούνας. Κατόπιν πρόσκλησης της Τοπικής Κοινότητας Πανδρόσου Δήμου Κομοτηνής, κ. Θεοδώρας Κοντοπούλου, θα επισκεφθούν και το γειτονικό χωριό Σύμβολα, για να δώσουν χαρά και στους εκεί ηλικιωμένους κατοίκους του. Και τα δύο χωριά βρίσκονται στα βόρεια περίχωρα της Κομοτηνής.

Στην Πάνδροσο, ακόμα, θα αφηγηθούν και το παραμύθι που έγραψε για την αγάπη προς τους παππούδες και την αξία της φιλοζωίας η Ελένη Μαρίνη (παιδαγωγός-συγγραφέας), το οποίο και θα παρουσιάσει η ίδια μαζί με την Δήμητρα Κατάκη (φιλόλογο-εκπαιδευτικό). Στην παιδική συντροφιά θα έρθουν παρέα και κούκλες. Επίσης, θα μάθουν από τον Θανάση Μουσόπουλο (φιλόλογο, ποιητή και συγγραφέα) θρακιώτικες παραδόσεις για την καρποφορία της γης.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα καταλήξουν για γεύμα στο Château Nouveau, αφού περάσουν μέσα από το Άλσος Αναψυχής της Κομοτηνής. Το Château Nouveau προσφέρει μοναδική θέα προς όλον τον θρακικό κάμπο. 

To πρόγραμμα της δράσης 

  1. Επίσκεψη στα Σύμβολα και στην Πάνδροσο (Ροδόπη) /
  2. Αναβίωση του εθίμου της Πιρπιρούνας /
  3. Ανάγνωση του παραμυθιού «Γιαγιά, Παππού σας Αγαπώ πολύ»
  4. από τη Δήμητρα Κατάκη και την Ελένη Μαρίνη /
  5. Γνωρίζουμε τα έθιμα της καρποφορίας με τον Θανάση Μουσόπουλο /
  6. Στάση στο Άλσος Αναψυχής /
  7. Μεσημβρινό γεύμα στο Château Nouveau (Νυμφαία)

 Info

  • Αναχώρηση από την Ξάνθη: 08:15
  • Επιστροφή στην Ξάνθη: 19:00

Κόστος συμμετοχής

Παιδιά (έως 12 ετών): 17 Ευρώ / Ενήλικες: 22 Ευρώ

[μετακίνηση με λεωφορείο (Tsaroucha Travel) & πλήρες γεύμα]

* Στις οικογένειες των παιδιών που φοιτούν στον «Μαγικό Αυλό» και «Το Πρότυπο», παρέχεται ειδική εκπτωτική τιμή συμμετοχής.

Πληροφορίες / δηλώσεις συμμετοχής (μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων):

2541181950 / 2541071844 / [email protected]

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.