1η Εβδομαδα Δημοσιας Υγειας και Υπηρεσιων Υγειας της ΠΑΜ-Θ

Δράσεις και εκδηλώσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών για την σωματική και την ψυχική υγεία

Στην έδρα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ θα πραγματοποιηθεί αύριο η παρουσίαση της 1ης Εβδομάδας Δημόσιας Υγείας και Υπηρεσιών Υγείας που θα πραγματοποιηθεί από τις 16 έως τις 22 Απριλίου, και στις πέντε Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας.

Στόχος των δράσεων και των εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα, είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών, και ιδιαίτερα των νέων, σε θέματα που σχετίζονται με τη σωματική και ψυχική υγεία, όπως η διατροφή, η άσκηση, οι εξαρτήσεις, η αιμοδοσία, η πρόληψη, η αναπηρία κ.ά.

Μία από τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Κομοτηνή, είναι ο δωρεάν αιματολογικός έλεγχος για τον καρκίνο του προστάτη σε συνεργασία του συλλόγου καρκινοπαθών και της διοίκησης του νοσοκομείου.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί παρουσία του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, Αντιπεριφερειαρχών, του Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΑΜΘ κ. Χρήστου Τερτσούδη, του εντεταλμένου περιφερειακού συμβούλου για θέματα δημόσιας υγείας κ. Κώστα Κινατζίδη και του Γενικού Διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας κ. Λουκά Γεωργίου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.