190 χρονια στρατιωτικης μουσικης(+Gallery)

Μέσα από τις μουσικές της μπάντας της ΧΧΙ Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας

Εμβατήρια, τραγούδια αλλά και κορυφαίες δημιουργίες ελληνικής και ξένης μουσικής,  είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσικού Λυκείου Κομοτηνής το απόγευμα του Σαββάτου 21 Νοεμβρίου στην συναυλία που πραγματοποίησε η μπάντα της ΧΧΙ Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας με αφορμή τη γιορτή των Ενόπλων Δυνάμεων στις 21 Νοεμβρίου αλλά και τη συμπλήρωση 190 χρόνων της Στρατιωτικής Μουσικής.
 
Τoν συντονισμό της εκδήλωσης είχε η δημοσιογράφος κ.Ειρήνη Τσακίρη, ενώ μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικών Θεμάτων κ.Νίκος Σωτηρακόπουλος, ο ταξίαρχος Σωτήριος Κουντουράς, διοικητής της 29ης Ταξιαρχίας Πεζικού και ο Πρόεδρος Εφετών Θράκης κ.Χρήστος Τζανερίκος.
 

Βασίλειος Παπαδόπουλος
«Η μπάντα της ΧΧΙ Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας, σημαντική παρουσία στα πολιτιστικά πράγματα της πόλης, ενισχύοντας την εξωστρέφεια όλης της Ταξιαρχίας»

 
Όπως σημείωσε ο διοικητής της ΧΧΙ Ταξιαρχίας, Ταξίαρχος Βασίλειος Παπαδόπουλος, είναι σημαντικό ότι πραγματοποιείται αυτή η γιορτή την ημέρα που τιμάται η υπεραγία Θεοτόκος, η Υπέρμαχος στρατηγός με την ευλογία της οποίας οι Έλληνες έγραψαν λαμπρές σελίδες δόξας στη διάρκεια της ιστορίας.
 
«Ιδανικά όπως η ελευθερία, η αδερφοσύνη, η αξιοπρέπεια, ο αγώνας για την ανεξαρτησία και την πρόοδο, που ακόμη και σήμερα είναι ζητούμενος σε μεγάλο βαθμό» σημείωσε ο ίδιος για να επισημάνει πως «οι σύγχρονοι Έλληνες δεν πρέπει να λησμονούν πως οφείλουμε την ελευθερία και την εθνική μας υπόσταση και περηφάνια, την πρόοδο και την ευημερία μας στους αγώνες και τις θυσίες των ηρώων μας».


 
Στην εκδήλωση εορτάστηκαν επίσης και τα 190 χρόνια ύπαρξης της στρατιωτικής μουσικής η οποία σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο «ομορφαίνει το σύνολο των εκδηλώσεων του στρατού με την παρουσία και τη δράση της, με την μπάντα της ΧΧΙ Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας να αποτελεί σημαντική παρουσία στα πολιτιστικά πράγματα της πόλης, ενισχύοντας την εξωστρέφεια όλης της Ταξιαρχίας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.