186 μαθητες γυμνασιων και λυκειων ολης της χωρας συμμετειχαν στον Διαγωνισμο «Πρωταγορας ο Αβδηριτης»

Συνδιοργανώθηκε από την ομάδα Λογικής και την ομάδα Ρομποτικής & Προγραμματισμού του 3ου ΓΕΛ Κομοτηνής

Ο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Γρίφων, Λογικής και Μαθηματικών «Πρωταγόρας ο Αβδηρίτης», που συνδιοργάνωσαν η ομάδα Λογικής και η ομάδα Ρομποτικής & Προγραμματισμού του 3ου ΓΕΛ Κομοτηνής με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 23 Μαΐου 2021. Ο διαγωνισμός απευθυνόταν σε μαθητές που φοιτούν σε όλες τις τάξεις των Γυμνασίων, Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της χώρας και συνολικά υπήρξαν 186 αιτήσεις συμμετοχής.

Λόγω της υγειονομικής κρίσης ο διαγωνισμός διεξήχθη διαδικτυακά και σε μία μόνο φάση, το Σαββατοκύριακο 22-23 Μαΐου 2021. Οι διαγωνιζόμενοι μαθητές απ’ όλη την Ελλάδα κλήθηκαν να απαντήσουν σε γρίφους λογικής και μαθηματικών ατομικά.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 22 Μαΐου 2021 συμμετείχαν 127 μαθητές Α’, Β’ και Γ’ Γυμνασίου από τις 11:00 π.μ. μέχρι και τις 13:00 μ.μ. σε ειδικά διαμορφωμένα θέματα γρίφων και λογικής, ενώ την Κυριακή 23 Μαΐου 2021 από τις 11:00 π.μ. μέχρι και τις 13:00 μ.μ. διαγωνίστηκαν 34 μαθητές Λυκείων.

Ο διαγωνισμός έληξε με την απονομή τιμητικών Επαίνων στους 5 πρώτους μαθητές κάθε κατηγορίας (Α’ Γυμνασίου, Β’-Γ’ Γυμνασίου και Α’-Β’-Γ’ Λυκείου), και όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν Βεβαίωση Συμμετοχής. Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό η Διευθύντρια Β/θμιας Εκπ/σης Ροδόπης, κ. Μαίρη Κοσμίδου και οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου Μαθηματικών του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, κ. Νικόλαος Ανταμπούφης και κ. Δαργινίδου Λεμονιά.

Οι διοργανωτές απευθύνουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές για την προσπάθεια τους!

Info

Περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο website του διαγωνισμού: https://quizcontest.sch.gr/2021/

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.