17 Οκτωβριου 2015: Ευρωπαικη Νυχτα Χωρις Ατυχηματα

Η Κομοτηνή και το Europe Direct συμμετέχουν στην πανελλαδική δράση ευαισθητοποίησης του κοινού «το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί»

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής και οι εθελοντές του, συμμετέχουν στη Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα που διοργανώνει για 9η συνεχόμενη χρονιά το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» (Ι.Ο.ΑΣ. – www.ioas.gr) το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015.
 
Στη δράση συμμετέχουν 25 πόλεις της Ελλάδας, ταυτόχρονα με τη μεγάλη Πανευρωπαϊκή διοργάνωση σε άλλες 28 χώρες. Κύριος στόχος της δράσης αυτής είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού για την Οδική Ασφάλεια, μέσω της ενημέρωσης, προάγοντας παράλληλα πολύτιμα μηνύματα στους οδηγούς, με ιδιαίτερη έμφαση στους νέους, ότι «το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί».
 
Σκοπός της εκδήλωσης είναι οι διοργανωτές να συναντήσουν τους νέους στο δικό τους περιβάλλον και σε άμεση επικοινωνία μαζί τους να συζητήσουν για την κατανάλωση αλκοόλ σε σχέση με την οδήγηση. Οι εθελοντές, που πολλοί από αυτούς υλοποιούν τη δράση για 6η και 7η χρονιά, είναι μεταξύ 18 και 35 ετών και βρίσκονται έξω από τα νυχτερινά κέντρα των παραπάνω πόλεων για να ενθαρρύνουν τους νέους επισκέπτες να επιλέξουν τον «οδηγό της παρέας», ο οποίος αφού αποδεχτεί τον τίτλο, δεσμεύεται να μην καταναλώσει αλκοόλ για το υπόλοιπο βράδυ, προκειμένου να οδηγήσει με ασφάλεια πίσω την παρέα του επιστρέφοντας από τη νυχτερινή διασκέδαση.
 
Έτσι, ο «οδηγός της παρέας», φοράει ένα ειδικό βραχιολάκι, για να είναι πιο εύκολα αναγνωρίσιμος. Όταν έρθει ώρα να φύγει από το μπαρ θα μπορεί να κάνει, με τη δική του θέληση, ένα φιλικό αλκοτέστ για να έχουν τη δυνατότητα οι εθελοντές της δράσης να διαπιστώσουν εάν τήρησε την υπόσχεσή του. Εάν πράγματι έχει διατηρήσει τον έλεγχο και δεν έχει πιει ο «οδηγός της παρέας» επιβραβεύεται, ενώ σε άλλη περίπτωση, οι εθελοντές μας τον συμβουλεύουν να αφήσει το όχημα και να γυρίσει σπίτι του με ταξί.
Το μήνυμα της βραδιάς είναι: «Όλοι διασκεδάζουν, ένας δεν πίνει… Ο οδηγός της παρέας»
 
 
Ραντεβού το Σάββατο 17 Οκτωβρίου λοιπόν για να διασκεδάζουμε πάντα με ασφάλεια!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.