16 θεσεις Δημοτικων Αστυνομικων θα ζητησει ο Δημος Κομοτηνης

Μέχρι τις 18 Ιανουαρίου προθεσμία για την κατάθεση των προτάσεων

Συνολικά 16 θέσεις Δημοτικών Αστυνομικών θα ζητήσει ο Δήμος Κομοτηνής από το Υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με την Γενική Γραμματέα του Δήμου κ. Μαρία Σοφιανού, με την προθεσμία που έθεσε το Υπουργείο για την πλατφόρμα να λήγει στις 18 Ιανουαρίου.

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Κομοτηνής θα κληθεί να αποφασίσει, εντός των επόμενων ημερών, για τις θέσεις, με την πρόταση να περιλαμβάνει 12 θέσεις ΔΕ, 2 ΤΕ και 2 ΠΕ, μιας και πρόκειται για νέα διεύθυνση με 2 τμήματα που θα έχει και προϊσταμένους.

Να σημειωθεί πως το ελάχιστο για τον Δήμο Κομοτηνής είναι 12 άτομα, για αυτό και ο Δήμος Κομοτηνής θεωρεί πως το Υπουργείο θα εγκρίνει όλες τις θέσεις που θα προτείνουν.

Ποιες οι αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας

Σύμφωνα με τον νέο νόμο οι αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την τήρηση κάθε είδους κανονιστικών αποφάσεων που εκδίδουν οι δημοτικές αρχές, με της επιβολή προστίμων για την παραβίασή τους, την τήρηση των διατάξεων του ΚΟΚ στην κίνηση, στάση και στάθμευση, καθώς και στην ελεγχόμενη στάθμευση.

Επίσης  θα ελέγχει για την τήρηση των διατάξεων περί επιγραφών και διαφημίσεων, των κανόνων περί απαγόρευσης εκπομπών, ρύπων, θορύβων, κ.λπ. στην τήρηση των υποχρεώσεων για εργασίες και εναπόθεση υλικών στις οδούς, στην απαγόρευση κατάληψης τμήματος οδού και πεζόδρομου και ρύθμισης οδικής κυκλοφορίας και άλλες διατάξεις για τα οχήματα.

Επίσης η Δημοτική Αστυνομία ελέγχει  την τήρηση των όρων για την ίδρυση και λειτουργία παιδότοπων, εκτελεί τις διοικητικές κυρώσεις σε καταστήματα ή επιχειρήσεις αρμοδιότητας του οικείου δήμου, συμμετέχει στην εφαρμογή σχεδίων για την πολιτική προστασία, με τις αρμοδιότητες να περιλαμβάνουν τα εγκαταλελειμμένα οχήματα, τις οικοδομικές άδειες, και την τήρηση των διατάξεων που αφορούν στα ζώα συντροφιάς.

Τέλος, πέρα των άλλων αρμοδιοτήτων, θα μπορεί να τους δοθεί και η δυνατότητα να ελέγχουν την αδειοδότηση καταστημάτων, την ηχορύπανση, στην κοινή ησυχία και στη λειτουργία μουσικής στα καταστήματα, το ωράριο λειτουργίας και τη λειτουργία εμποροπανηγύρεων, εποχικών υπαίθριων αγορών και λοιπών ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.