16 Συριους προωθουσαν στη χωρα 3 Βουλγαροι

Συνελήφθησαν την Πέμπτη το πρωί, στην ευρύτερη περιοχή της Γενισέας Ξάνθης, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, τρεις υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 31, 43 και 44 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας δεκαέξι υπηκόους Συρίας.
 
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους τρεις διακινητές, διότι τους εντόπισαν να οδηγούν τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και να μεταφέρουν με αυτά, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας δεκαέξι άτομα.
 
Αναλυτικότερα, στην Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, οι αστυνομικοί  έκαναν σήμα στάσης στους τρεις δράστες, προκειμένου να ακινητοποιήσουν τα οχήματα που οδηγούσαν, πλην όμως αυτοί δε συμμορφώθηκαν, συνέχισαν την πορεία τους και ακολουθήθηκαν από τους αστυνομικούς.
 
Τελικά, μετά από συντονισμένες ενέργειες, οι παραπάνω αστυνομικοί, με τη συνδρομή δυνάμεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τα οχήματα και να συλλάβουν τους τρεις διακινητές. Ο ένας από τους δράστες, ηλικίας 31 ετών, μετά την ακινητοποίηση του οχήματος του, επιχείρησε να διαφύγει πεζός, χωρίς όμως να καταφέρει.
 
Κατασχέθηκαν τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης.

«Μαϊμού» έρανο για εκδρομή συλλόγου πραγματοποιούσαν δύο άτομα στην Καβάλα

Συνελήφθησαν την Πέμπτη το βράδυ, στην Καβάλα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, δύο άτομα, ένας 37χρονος και μία 35χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα απάτης. 
 
Αναλυτικότερα, οι δύο δράστες, προσποιούμενοι τα μέλη συλλόγου και προφασιζόμενοι τη συγκέντρωση χρημάτων για την πραγματοποίηση εκδρομής, επιχείρησαν να πουλήσουν διάφορα είδη διακόσμησης σε 48χρονο, πλην όμως η πράξη τους έγινε αντιληπτή από αυτόν και συνελήφθησαν από ειδοποιηθέντες αστυνομικούς.
 
Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 51 είδη διακόσμησης. Σημειώνεται ότι οι δράστες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για απάτη. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.