16 δικηγοροι και δικαστικοι υπαλληλοι της Ροδοπης απεκτησαν πιστοποιηση στην ΚΑΡΠΑ

Θα ακολουθήσει και δεύτερο σεμινάριο με τη συμμετοχή άλλων 17 εκπαιδευόμενων

Με μεγάλη συμμετοχή δικηγόρων και δικαστικών υπαλλήλων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Μαρτίου στο χώρο του Δικαστικού Μεγάρου Κομοτηνής εκπαιδευτικό σεμινάριο καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) με χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή από τον διασώστη κ. Στάθη Γκεβρέκη της Rodopi First Aid Training και τον καρδιολόγο κ. Πασχάλη Σόφτα.

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο συνδιοργάνωσαν το Διοικητικό Εφετείο Κομοτηνής και ο Δικηγορικός Σύλλογος Ροδόπης και συμμετείχαν σε πρώτη φάση 16 εκπαιδευόμενοι. Θα ακολουθήσει δεύτερο σεμινάριο για επιπλέον 17 εκπαιδευόμενους την ερχόμενη Τετάρτη 29 Μαρτίου. Οι συμμετέχοντες μετά την επιτυχή περάτωση του προγράμματος θα λάβουν πιστοποίηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης (European Resuscitation Council), η οποία είναι η ανώτερη που υπάρχει αυτή τη στιγμή στον Ευρωπαϊκό χώρο και φυσικά έχει παγκόσμια ισχύ, ή βεβαίωση παρακολούθησης.

Η εκπαίδευση περιελάμβανε θεωρητικό και πρακτικό μέρος με χρήση προπλασμάτων ανθρωπίνου σώματος και εκπαιδευτικών απινιδωτών και υπήρξε αξιοσημείωτο ενδιαφέρον από τους εκπαιδευόμενους, οι οποίοι εξασκήθηκαν στην σωστή πρακτική αντιμετώπιση περιστατικών καρδιακής ανακοπής με την καθοδήγηση των έμπειρων εκπαιδευτών τους.

Να σημειωθεί ότι το Δικαστικό Μέγαρο Ροδόπης διαθέτει αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή, τον οποίο προμηθεύτηκε με ενέργειες του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων και βρίσκεται τοποθετημένος στο ισόγειο του Δικαστικού Μεγάρου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.