154 νεοι οικονομολογοι ορκιστηκαν στην Κομοτηνη

Μία τελετή γεμάτη χαμόγελα και συγκίνηση φιλοξενήθηκε στο κεντρικό Αμφιθέατρο Πανεπιστημιούπολης

Μία όμορφη εκδήλωση γεμάτη συγκίνηση φιλοξενήθηκε εχθές στο κεντρικό αμφιθέατρο του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Ο λόγος για την τελετή ορκωμοσίας του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, κατά την διάρκεια της οποίας 154 νέοι επιστήμονες παρέλαβαν τα πτυχία τους εν μέσω χειροκροτημάτων από φίλους και συγγενείς.
 
Το απαιτητικό κεφάλαιο που ξεκινά στις ζωές τους, αυτό της αγοράς εργασίας, δεν φάνηκε σε καμία περίπτωση να επισκιάζει το χαμόγελο των νέων οικονομολόγων, που έχοντας ως ισχυρά «όπλα» τις πολύτιμες γνώσεις που αποκόμισαν κατά την διάρκεια των σπουδών τους είναι καθ’ όλα έτοιμοι να ανοίξουν τα φτερά τους.
 

Όλοι τους έλαβαν θερμά συγχαρητήρια από τον Aντιπρύτανη κ. Φώτη Μάρη, τον Kοσμήτορα της Σχολής Κοινωνικών, Πολιτικών και Οικονομικών επιστημών ΔΠΘ κ. Ευάγγελο Δρυμπέτα και τον Πρόεδρο του τμήματος κ. Κωνσταντίνο Χαζάκη, ενώ επανέλαβαν τον όρκο που ανέγνωσε ο αριστούχος απόφοιτος, κ. Ιωάννης Χορόζογλου, με βαθμό πτυχίου 8,50. 

Φώτης Μάρης «Οι υποδομές και το στελεχιακό δυναμικό του ΔΠΘ είναι πάντα διαθέσιμα» 

Ευχόμενος καλή σταδιοδρομία σε όλους τους πτυχιούχους ο κ. Μάρης υπογράμμισε «γίνεστε κάτοχοι ενός πτυχίου που σας έχει εφοδιάσει με σημαντικές ικανότητες και δεξιότητες. Το εκπαιδευτικό προσωπικό του Τμήματος κατέχοντας την απαραίτητη εμπειρία αφιέρωσε όσο χρόνο χρειαζόταν προκειμένου να κρατάτε στα χέρια σας ένα πτυχίο που ανταποκρίνεται στα διεθνή πρότυπα και σας δίνει την δυνατότητα να ανταπεξέλθετε στην παγκοσμιοποιημένη αγορά εργασίας».
 
«Οι υποδομές και το στελεχιακό δυναμικό του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης θα είναι πάντα διαθέσιμα να βοηθήσουν οποιαδήποτε προσπάθειά σας», τόνισε καταλήγοντας. 

Ευάγγελος Δρυμπέτας «Το μυστικό είναι να έχετε επιμονή και υπομονή» 

Παίρνοντας με τη σειρά του τον λόγο ο κ. Δρυμπέτας συνεχάρη τους αποφοίτους και τις οικογένειές τους. Κάνοντας λόγο για τους δύσκολους καιρούς που διανύει η χώρα μας παραίνεσε τους νέους επιστήμονες «υπάρχουν κάποιοι τυχεροί που θα βρουν από την πρώτη στιγμή αυτό που ψάχνουν στην αγορά εργασίας. Το μυστικό, όμως, είναι να έχετε πάντα επιμονή και επιμονή».
 
Ενθαρρύνοντας τους πτυχιούχους, συμπλήρωσε «όλοι μας δουλέψαμε πολύ για να έχετε το απαραίτητο γνωστικό “πακέτο” και να προχωρήσετε. Κάναμε την καλύτερη προσπάθεια για να είστε εξοπλισμένοι για μία όμορφη και επιτυχημένη καριέρα». 

Κωνσταντίνος Χαζάκης «Να δείξετε ευελιξία στον εργασιακό σας βίο» 

Εκφράζοντας την χαρά του για την «μεγάλη στιγμή», ο κ. Χαζάκης μοιράστηκε μερικές σκέψεις και παραινέσεις με τους νέους. «Θα ακούσετε ότι επικρατεί η θεωρία του κοινωνικού δαρβινισμού, ότι στην ζωή, δηλαδή, επικρατούν οι ισχυρότεροι. Αυτό είναι λάθος και πρέπει να γνωρίζετε πως θα πετύχουν οι πιο προσαρμοστικοί και οι πιο ευέλικτοι», σημείωσε.

Ο ίδιος, μάλιστα, αναδεικνύοντας τα απαραίτητα προσόντα για έναν επαγγελματία, τόνισε «σας καλούμε να αφήσετε τις αξίες και τα ιδανικά σας ανέπαφα, αλλά να δείξετε ευελιξία στον εργασιακό σας βίο. Άλλωστε, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, θα αλλάξετε εργασιακό περιβάλλον τουλάχιστον πέντε φορές, άρα πρέπει να το αντιμετωπίσετε με θετικότητα εξ αρχής». 
 
Θερμά συγχαρητήρια και καλή σταδιοδρομία σε όλους. 

Ο «δικός» μας Λεωνίδας της γνωστής οικογενείας των Ροζάκηδων 

Η χθεσινή ορκωμοσία ήταν πραγματικά πανηγύρι χαράς για την ευρεία οικογένεια του «Παρατηρητή της Θράκης», αφού η ορκωμοσία του οικονομολόγου πλέον Λεωνίδα Ροζάκη, κλείνει τη «δική» μας πανεπιστημιακή γενιά των Σπαρτιατών/ ισσών του Δημοκριτείου, με τους οποίους/ες για χρόνια συμπορευθήκαμε,  ─και θα εξακολουθήσουμε να συμπορευόμαστε─, όσο είμαστε καλά κι ο καθένας από το δικό του μετερίζι εξακολουθεί να αγωνίζεται.
 
Αυτή τη φορά όμως η σύναξη  της Γωγώς Σκάλκου και του Γιώργου Ροζάκη είχε ένα πιο έντονο συγκινησιακό χαρακτήρα , αφού  και τα δύο τους αγόρια, ο Παναγιώτης και ο Λεωνίδας, συγκαταλέγονται πλέον στους αποφοίτους του Πανεπιστημίου μας, οπότε μπορούσαν να διοργανώσουν ένα εορταστικό αποχαιρετισμό στην Κομοτηνή, πράγμα που έγινε.
 

Ξεκινώντας με «δικό τους» λεωφορείο από την Σπάρτη, που έκανε διάφορες στάσεις ανά τη χώρα, συγκέντρωναν φίλους  ─και αγρινιώτες όπως η Άννα και ο σύζυγός της─ και συγγενείς και γεύτηκαν τη χαρά όπως της αρμόζει… Μαζί.
 
Στις φωτογραφίες ο κούκλος Λεωνίδας με τον αδερφό του Παναγιώτη και τους γονείς του Γωγώ και Γιώργο.
 
Μαζί τους, η φίλη νομικός Μαρία Τζανέτου, η Βιβή, ο Δημήτρης Ροζάκης, η γιαγιά Πολυτίμη, όλοι!!!
 
Συγχαρητήρια Λεωνίδα και καλή Σταδιοδρομία! 

Η βαφτισιμιά μας Μαρία Βασιλειάδου πτυχιούχος!!! 

Η χθεσινή ορκωμοσία ήταν όμως μεγάλη γιορτή και για την οικογένεια του Πέτρου Βαφειάδη, αφού η βαφτισιμιά του ιδρυτή της εφημερίδας μας, η «πνευματική» μας κόρη Μαρία Βασιλειάδη ορκίστηκε, με όλη τη χαρά και  την ευρεία σύναξη με την οποία απολαμβάνει και γλεντά τις χαρές της η οικογένεια του Αντώνη Βασιλειάδη.
 

Φυσικά κι ήταν όλη η οικογένεια εκεί, η Στέλλα και ο Αντώνης οι γονείς, ο παππούς και η γιαγιά, η Κατερίνα και ο Γιάννης, τα αδέρφια της Μαρίας με τα παιδιά και τις/τους συζύγους, και όλοι οι συγγενείς!!!
 
Συγχαρητήρια Μαρία μας και πάντοτε επιτυχίες σε όλους τους τομείς της ζωής!!!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.