15 πτωσεις δεντρων απο το μπουρινι στο Ν. Σιδηροχωρι

Περιορισμένο χωρικά, αλλά με μεγάλη ένταση το φαινόμενο, που σήκωσε και κάποιες λαμαρινοσκεπές

Χωρίς σημαντικά προβλήματα πέρασε η πρώτη φάση της κακοκαιρίας από την περιοχή της Ροδόπης, πέρα από κάποια τοπικά πλημμυρικά φαινόμενα σε συνηθισμένα σημεία, που γρήγορα όμως εκτονώθηκαν.

Μοναδική εξαίρεση ήταν ο οικισμός του Νέου Σιδηροχωρίου, τον οποίο χτύπησε ένα έντονο μπουρίνι με κεραυνούς και πολύ δυνατούς ανέμους, που είχε ως αποτέλεσμα να έχουμε πολλές πτώσεις δέντρων σε όλο τον οικισμό.

Όπως ανέφερε ο υπεύθυνος Δημοτικός Σύμβουλος για την πολιτική προστασία κ. Θέμης Τζενετίδης, το συγκεκριμένο φαινόμενο χτύπησε τον οικισμό γύρω στις 10 το πρωί, με πολλούς κεραυνούς αλλά και έντονο αέρα.

Αποτέλεσμα να έχουμε πτώσεις δέντρων στην κεντρική πλατεία του οικισμού, σε διάφορους άλλους δρόμους, αλλά και στα νεκροταφεία, όπου τρία δέντρα έπεσαν και προκάλεσαν ζημιές σε τάφους.

Από τον έντονο αέρα υπήρξαν προβλήματα και αποκόλλησης λαμαρινοσκεπών, καθώς και ζητήματα με στύλους, ενώ από τις πτώσεις δέντρων, πέρα από τα νεκροταφεία, ζημιές φαίνεται πως υπήρξαν και σε κάποια οχήματα.

Οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Κομοτηνής, τόνισε ο κ. Τζενετίδης, απομάκρυναν δέντρα μέσα από τον οικισμό ώστε να γίνεται κανονικά η κυκλοφορία και να μην υπάρξει πρόβλημα στους κατοίκους, ενώ στις προσπάθειες βοήθησε και η πυροσβεστική υπηρεσία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.