15 λεπτα στην ουρα για τη διανομη του ΤΕΒΑ

Η «συμπίεση» των ημερών διανομής έφερε ουρές

Σημαντικές ουρές σχηματίστηκαν την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου, έξω από το Πολυλειτουργικό Κέντρο Κομοτηνής, κατά τη διανομή προϊόντων του προγράμματος ΤΕΒΑ, από δικαιούχους που περίμεναν να παραλάβουν τα προϊόντα που τους αναλογούσαν.

Όπως σημείωσε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννης Μουρτίδης, ο χρόνος αναμονής, που έφτανε γύρω στα 15 λεπτά, οφειλόταν στο γεγονός ότι ήταν μεγάλες οι ποσότητες που έπρεπε να δώσουν, κυρίως σε νωπά προϊόντα, όπως κρέας (χοιρινό και μοσχαρίσιο) αλλά και φρούτα, μαζί με άλλα προϊόντα που δίνονταν στους δικαιούχους.

Χαρακτηριστικά ανέφερε πως ο κάθε δικαιούχος παίρνει περίπου 6 σακούλες, με την διανομή να γίνεται την πρώτη μέρα σε 630 άτομα, που παραλάβανε 2.780 σακούλες.

Βέβαια η υπηρεσία, μαζί με τους εθελοντές, έχουν ετοιμάσει τα «πακέτα» από πριν, και έχουν στείλει SMS για την ώρα που πρέπει να προσέλθουν, όμως η όλη διαδικασία, για την επιβεβαίωση των στοιχείων και την παράδοση στους δικαιούχους, δημιουργεί καθυστερήσεις. Άλλωστε παρά τις παραινέσεις τους, πολλοί δικαιούχοι ήρθαν με τις οικογένειές τους, που βοήθησαν και στο κουβάλημα στη συνέχεια των προϊόντων.

Στις δύο μέρες, Τετάρτη και Πέμπτη, διανεμήθηκαν προϊόντα σε σχεδόν 1000 δικαιούχους, που παρέλαβαν 20 είδη στα οποία περιλαμβάνονται όπως προαναφέρθηκε κρέας (χοιρινό και μοσχαρίσιο) φρούτα (πορτοκάλια, μήλα και ακτινίδια), μακαρόνια, αλεύρι, παιδικές τροφές, και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Αυτό το τριήμερο, σημείωσε, λειτούργησαν με 2 γραμμές, αντί για 4, λόγω των περιορισμών που επιβάλλει η διανομή του κρέατος, που πρέπει να βγει από το ψυγείο και να διανεμηθεί άμεσα.

Αυτή η διανομή έγινε υπό ιδιαίτερες συνθήκες, μιας και σε αυτή, μαζί με την προηγούμενη που έγινε τον Ιανουάριο, δόθηκαν τα προϊόντα που θα είχαν δοθεί στη διανομή του Δεκεμβρίου, η οποία είχε αναβληθεί λόγω της έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Από τις αρχές Μαρτίου όμως, ο κ. Μουρτίδης ελπίζει πως θα μπορέσουν να επιστρέψουν στους κανονικούς τους ρυθμούς, λαμβάνοντας φυσικά όσο είναι δυνατόν τα μέτρα προστασίας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.