149 νεοι Αστυφυλακες αποφοιτησαν απο το Τ.Δ.Α. Κομοτηνης

Ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, επέδωσε τα πτυχία στους αποφοιτήσαντες

Τελετές ονομασίας και απονομής πτυχίων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 3 Οκτωβρίου 2021, σε 305 νέους Αστυφύλακες της 23ης  εκπαιδευτικής σειράς 2019-2021, στις έδρες των Τμημάτων Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής, Ρεθύμνου και Διδυμοτείχου.

Στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής και έδρα της Σχολής Αστυφυλάκων, όπου ονομάστηκαν 149 νέοι Αστυφύλακες, χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας & Κομοτηνής  κ.κ. Παντελεήμων.

Τα πτυχία επέδωσε ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο οποίος απηύθηνε χαιρετισμό στον οποίο συνεχάρη προσωπικά τους νέους Αστυφύλακες για την ευδόκιμη ολοκλήρωση της φοίτησής τους στη Σχολή Αστυφυλάκων και τους ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως «η ανθρωποκεντρική και πολιτοκεντρική προσέγγιση κάθε ζητήματος απαιτείται να τίθεται προτεραιότητα για την εκδήλωση οποιωνδήποτε ενεργειών σας. Η πιστή τήρηση του νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου των αρμοδιοτήτων μας είναι αυτή που θα προσδίδει διαρκώς εγκυρότητα και νομιμότητα στο επιτελούμενο έργο σας. Εντός των κόλπων του Σώματος η διαφάνεια είναι κορωνίδα και θεμέλιος λίθος του οικοδομήματος του αστυνομικού θεσμού. Κι εσείς καλείστε να είστε άξιοι συνεχιστές αυτού».

Οι παριστάμενοι

Στην τελετή παρευρέθηκαν ο Βουλευτής Ν. Ροδόπης Δημήτριος Χαρίτου, οι εκπρόσωποι του Δημάρχου Κομοτηνής Αντιδήμαρχος Παρθένιος Τζενετίδης και Αντιδήμαρχος Ιωάννης Μουρτίδης, ο τοποτηρητής Μουφτείας Ροδόπης Σοφολογιότατος κ. Χαλήλ Τζιχάτ, ο Υποδιοικητής της ΧΧΙ (ΤΘΤ) Συνταγματάρχης Ιωάννης Ζυγκιρίδης, ο Διοικητής 29ης (ΤΘΤ) Ταξίαρχος Δημήτριος Καμπουρίδης, ο Διοικητής της 2ης ΜΣΕΠ Ηλίας Γκρινιάς και ο Διοικητής 4ης ΕΜΑΚ, Επιπυραγός Μιχαήλ Αλτιπαρμάκης.

Από πλευράς Ελληνικής Αστυνομίας παρέστησαν ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Υποστράτηγος Πασχάλης ΣΥΡΙΤΟΥΔΗΣ, ο Διοικητής της Σχολής Αστυφυλάκων, Αστυνομικός Διευθυντής Κωνσταντίνος Βλάχος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ροδόπης Ταξίαρχος Μιχαήλ Σεβδυνίδης, ο Υποδιευθυντής Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης Αστυνομικός Διευθυντής Κωνσταντίνος Σουλιώτης, ο Διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Κομοτηνής Αστυνομικός Υποδιευθυντής Γεώργιος ΖΙΩΓΑΣ καθώς και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων.

Συμβουλές προς τους αποφοιτήσαντες

Ο Διοικητής του Τμήματος κ. Βλάχος ανέγνωσε την Ημερήσια Διαταγή, με την  οποία δόθηκαν συμβουλές και παραινέσεις προς τους νέους Αστυφύλακες τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι η ένταξή τους στις μάχιμες Υπηρεσίες του Σώματος γίνεται σε μία περίοδο που οι απαιτήσεις και οι προσδοκίες των πολιτών από την Αστυνομία συνεχώς αυξάνονται και την υποχρέωσή τους να διατηρήσουν το ήθος, την αποφασιστικότητα, το θάρρος και την εντιμότητά τους.

Στις τελετές επίσης παρέστησαν εκπρόσωποι, τοπικών, πολιτικών, δικαστικών και στρατιωτικών Αρχών, των τοπικών Μ.Μ.Ε., διδακτικό και εκπαιδευτικό προσωπικό των Τμημάτων Δοκίμων Αστυφυλάκων και οικείοι των νέων Αστυφυλάκων.

Σύγχρονη επιστημονική κατάρτιση

Επισημαίνεται ότι η εισαγωγή των σπουδαστών στη Σχολή Αστυφυλάκων, πραγματοποιείται με το Σύστημα των Γενικών Εξετάσεων πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και ανήκει στην ανώτερη βαθμίδα αυτής.

Αποστολή της Σχολής είναι η σύγχρονη, επιστημονική, θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση των Δοκίμων Αστυφυλάκων, η οποία αποβλέπει στην άρτια επαγγελματική κατάρτιση και την κατάλληλη σωματική και ψυχική προετοιμασία των εκπαιδευομένων, με στόχο να καταστούν ικανοί αστυνομικοί και να προσφέρουν τα μέγιστα στην Πολιτεία και στο κοινωνικό σύνολο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.