14 συνταξιουχους γιατρους της Ροδοπης τιμησε ο Ιατρικος Συλλογος

Ανακηρύχτηκαν ομότιμα μέλη του Συλλόγου

Τους συνταξιούχους συναδέλφους τους, ιατρούς Νοσοκομειακούς και Ιδιώτες, που πήραν σύνταξη το δεύτερο ήμισυ του 2013 και το έτος 2014 τίμησε σε ειδική πανηγυρική εκδήλωση που έλαβε χώρα το απόγευμα της Τετάρτης στο Πολυλειτουργικό Κέντρο Κομοτηνής, ο Ιατρικός Σύλλογος Ροδόπης.
 
Δεκατέσσερις συνολικά συνταξιούχοι πλέον ιατροί της πόλης, ιδιώτες και νοσοκομειακοί, τιμήθηκαν από τους συναδέλφους τους για το έργο το οποίο προσέφεραν καθόλη τη διάρκεια της ενεργούς τους καριέρας, ενώ μετά από απόφαση του Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης ανακηρύχτηκαν ομότιμα μέλη του Συλλόγου, διατηρώντας το δικαίωμα συμμετοχής τους στις διαδικασίες του Συλλόγου, χωρίς δικαίωμα ψήφου, αλλά με δικαίωμα «κατάθεσης» των απόψεων και των εμπειριών τους που μόνο προς όφελος των εν ενεργεία ακόμα ιατρών μελών του νομού μας μπορούν να λειτουργήσουν.
 
Κατά την έναρξη της εκδήλωσης τον λόγο πήρε ο γενικός χειρούργος Δρ.Δημήτριος Γυμνόπουλος, Αντιπρόεδρος Ι.Σ.Ρ. και πρώην Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, ο οποίος ανέλυσε από επιστημονικής πλευράς το θέμα «Προληπτική Ιατρική στην καθημερινή πράξη με βάση το σύμπτωμα του πόνου. Ένας χρήσιμος οδηγός για τους πολίτες». 

Δημήτριος Γυμνόπουλος «Ο πόνος είναι ο σωματοφύλακας της ζωής μας, που μας προφυλάσσει από τα χειρότερα»

Όπως τόνισε ο ίδιος «ο πόνος είναι το σημαντικότερο σύμπτωμα για τον άρρωστο, γιατί τον οδηγεί στο γιατρό και επιπλέον βοηθά στη διάγνωση και την πρόληψη. Κανείς πρέπει να δίνει μεγάλη σημασία στον πόνο. Διακρίνεται σε σωματικό και συναισθηματικό ή ψυχικό πόνο και είναι δώρο Θεού, είναι ο σωματοφύλακας της ζωής μας, που μας προφυλάσσει από τα χειρότερα». 

Βασίλειος Λούρμπας «Οι βραβεύσεις δείγμα της υποχρέωσής μας προς τους συναδέλφους για όσα έχουν προσφέρει στον χώρο της υγείας»

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης εκ μέρους του συνόλου των ιατρών της Ροδόπης τόνισε πως η βραβεύσεις που ακολούθησαν αποτελούν ένα δείγμα της «υποχρέωσης που τρέφουμε σαν ιατρικός σύλλογος, προς τους συναδέλφους μας που αποχώρησαν από την ενεργό δράση, για όσα έχουν προσφέρει στο χώρο της υγείας στην περιοχή μας, ευχόμενοι να έχουν ό,τι καλύτερο στη ζωή τους από εδώ και πέρα και να παραμένουν ενεργά μέλη στον ιατρικό σύλλογο συμμετέχοντας όσο μπορούν στις δραστηριότητες μας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.